Compania de investiții cripto Galaxy Digital, condusă de Michael Novogratz, a lansat două fonduri Bitcoin, în care Bakkt și Fidelity Digital Active acționează în calitate de custozi.

Potrivit unui comunicat de presă, cele două fonduri sunt Galaxy Bitcoin Fund, care necesită o investiție minimă de 25.000 USD cu rambursări trimestriale opționale, și Galaxy Institutional Bitcoin Fund, care necesită o investiție minimă mai mare și oferă lichidități săptămânale.

Se pare că Bloomberg va fi agentul de preț pentru fonduri, în timp ce alți furnizori de servicii includ Ernst & Young (taxe), Davis Polk & Wardwell (consilier juridic) și Deloitte & Touche (audit). Custozii fondurilor, după cum s-a menționat mai sus, vor fi Bakkt și Fidelity Digital Active.

Kelly Loeffler, CEO-ul Bakkt, a declarat în comunicatul de presă:

”Serviciul Bakkt Warehouse a fost proiectat să ofere custodie de rang instituțional în protejarea activelor digitale și să sprijine dezvoltarea pieței alături de produse precum Galaxy Bitcoin Funds”.

La începutul acestei luni, Bakkt Warehouse, și-a oferit serviciile de custodie Bitcoin tuturor instituțiilor și nu doar celor care tranzacționează contracte futures pe Bitcoin de la Bakkt – după ce a primit permisiunea de la Departamentul de Servicii Financiare din New York (NYDFS) pentru a oferi serviciul instituțiilor care nu sunt interesate contractele futures BTC de la Bakkt.

Ambele fonduri ale Galaxy Digital vor fi gestionate pasiv. Produsele vor fi adăugate la altele oferite de firma de investiții cripto, inclusiv Galaxy Crypto Index Fund, care oferă investitorilor expunere la cea mai mare criptomonedă de pe piață.