SBI Holdings, o companie majoră din industria serviciilor financiare ce oferă servicii financiare și are sediul în Tokyo, explorează în acest moment posibilitatea de a acorda criptomonede XRP ca parte dintr-un program de beneficii destinat tuturor acționarilor Grupului SBI, conform afirmațiilor CEO-ului companiei, Yoshitaka Kitao.

Subsidiara SBI, Morningstar, a confirmat în luna august faptul că XRP, cea de-a treia criptomonedă a lumii din punct de vedere al capitalizării de piață, va fi acordată acționarilor.

În acest moment, conform știrilor publicate, SBI Holdings are în vedere un plan de distribuție a criptomonedelor XRP acționarilor din cadrul întregului grup la finele anului financiar ce se va încheia în luna martie a anului 2020. SBI este partener al Ripple de mult timp și a investit în demararea startup-ului San Francisco în anul 2016.

Grupul SBI a afirmat că de asemenea se pregătește să deschidă un nou centru destinat minării de criptomonede în cursul următorului an.

Compania de servicii financiare plănuiește să deschidă alte noi centre dedicate minării cripto în SUA și Kârgâzstan.

Potrivit spuselor lui Kitao, aceste noi centre vor face ca procesul de minare cripto să devină „mai eficient”.

În mod adițional, Yoshitaka Kitao a menționat că SBI plănuiește să lucreze alături de Yahoo! Softbank. În luna octombrie, compania a dezvăluit faptul că intenționează să își unească forțele cu Z Holdings, companie ce este responsabilă de gestionarea diviziei din Japonia a Yahoo.

„Când am discutat inițial despre aceasta (alianța financiară dintre cele două companii) a fost dezbătut atent subiectul privind uniunea cu Yahoo! Softbank.” 

Grupul SBI deține aproximativ 7.000 de angajați și se pare că cele două entități nu se vor afla sub același managament date fiind diferențele ce există între cele două tipuri de culturi organizaționale ale acestor două companii.