Departamentul de publicitate al Comitetului Central al Partidului Comunist din China (CCPPD) tocmai a lansat 25 de videoclipuri cu instrucțiuni destinate educării publicului cu privire la tehnologia blockchain. Seria de videoclipuri include chiar și informații despre Ethereum și Bitcoin.

Statul chinez își intensifică eforturile pentru educarea publicului cu privire la promisiunea adusă de tehnologia blockchain. S-a dezvăluit că CCPPD prin intermediul platformei video Xuexi.cn a lansat 25 de materiale informative despre tehnologia blockchain sub forma unor videoclipuri. Subiectele abordate în acest sector tehnologic sunt numeroase și corespund noii politici guvernamentale pro-blockchain.

Subiectele abordate în seria de videoclipuri includ: introducere în tehnologia blockchain, cum funcționează algoritmii de consens, Bitcoin, Ethereum, contracte smart, programarea și securitatea blockchain, Big Data ș.a.

Lecțiile sunt destinat începătorilor din spațiul blockchain, totodată oferind și materiale instructive ample pentru cei mai avansați. Ceea ce este cel mai surprinzător este faptul că în lecții se discută în mod specific despre Bitcoin și Ethereum – în ciuda faptului că monedele digitale nu au fost menționate în discursul recent al președintelui Xi. Acest lucru poate indica faptul că guvernul chinez este deschis spre utilizarea criptomonedelor în planurile de stat. Cu aceste inițiative, China speră să se poziționeze ca lider de facto în tehnologia blockchain, alături de AI și Big Data.

Statele Unite simt cu siguranță presiunea din partea concurenței chineze. La urma urmei, inițiativele Chinei orientate către spațiul blockchain a determinat o ”cursă a înarmării” pe tărâmul tehnologiei. Acum, Statele Unite se luptă să ajungă din urmă, întrucât China se poziționează ca inovator principal.

Citește și: ”Viitoarea monedă digitală a Chinei intenționează să înlocuiască SWIFT