Tribe Accerator, proiect susținut de agenția guvernamentală Enterprise Singapore, a colectat alți 21,5 milioane de dolari singaporezi (aproximativ 16 milioane USD) în cadrul unei acțiuni de strângere de fonduri destinate startup-urilor blockchain.

Fondurile sunt destinate celei de-a doua tranșe de start-up-uri din întreaga lume, 9 la număr de această dată, afaceri ce lucrează la dezvoltarea de soluții pentru probleme reale cu care mapamondul se confruntă.

Cele 9 start-up-uri sunt: Affle, AID:Tech, Aqilliz, Bluzelle, Dimuto, Eximchain, Pilab, Torus și WhiteCoat ce abordează diferite sectoare de activitate și activități precum: programe sociale, retail digital, confidențialitatea datelor, lanțuri de aprovizionare, securitate cibernetică și servicii medicale.

AID:Tech, de exemplu, oferă servicii de protocol ID digital descentralizat interoperabil, în vreme ce WhiteCoat oferă servicii destinate industriei medicale prin intermediul aplicației sale blockchain, țintind să sporească gradul de verificare a datelor de identificare ale pacienților și să asigure confidențialitatea fișelor medicale în cazul unei încălcări a securității datelor cu caracter personal.

„Unul dintre obiectivele noastre este să facilităm adoptarea tehnologiei blockchain la nivel național, la fel cum Singapore urmărește îndeplinirea obiectivelor stabilite în cadrul proiectului național Smart Nation” a afirmat Ng Yi Ming, partener al Tribe Accelerator, adăugând ulterior: „Mighty Jaxx, una dintre companiile participante în prima etapă a proiectului de strângere de fonduri de capital destinate afacerilor start-up, oferă deja suport în cazul inițiativei guvernamentale a Singapore, OpenCerts, ce realizează acțiuni de emitere și validare de certificate digitale inviolabile.”

În cadrul primei etape a strângerii de fonduri pentru start-up-uri ce a avut loc în luna aprilie, Tribe a colectat suma de 16,8 milioane de dolari singaporezi (aproximativ 12,30 milioane USD). Runda a doua finalizată în cursul zilei de astăzi a avut ca rezultat colectarea unei sume totale de 38,3 milioane de dolari singaporezi (aproximativ 28 milioane USD).

Fondat în luna decembrie a anului 2018, acceleratorul blockchain, Tribe, a adăugat recent companii majore în rândul partenerilor săi corporații. Printre aceștia se numără: Citi Bank, BMW Group Asia, Intel și Nielsen.