Guvernul ucrainean intenționează să reglementeze spațiul cripto, potrivit unui raport din gazeta de știri ucraineană Ligamedia.

Ministrul adjunct al transformării digitale, Alexander Bornyakov, a declarat în cadrul unei prezentări recente că ministrul Mikhail Fedorov va autoriza legalizarea. Bornyakov a subliniat că, în prezent, criptomonedele nu sunt ilegale în Ucraina.

Făcând pasul spre reglementarea explicită a criptomonedelor, Ucraina și guvernul său vor beneficia prin impozitare. Potrivit lui Bornyakov ”Utilizatorii implicați în sectorul cripto ar trebui să iasă din zona gri și să înceapă să plătească impozite”. În viitor, el vede Ucraina capabilă să ”câștige și de la traderii cripto”.

Inițiativa de reglementare a spațiului cripto vine în condițiile în care Ministerul Transformării Digitale a Ucrainei își propune colaboreze cu guvernul ucrainean la fel de ușoară precum interacțiunea cu un serviciu digital. Potrivit lui Fedorov, interacțiunea cu guvernul ar trebui să fie ”convenabilă și strânsă… astfel încât, atunci când interacționezi cu statul, să te simți confortabil, la fel ca atunci când utilizezi Uber, Booking sau Airbnb.”

Ca parte a planului său, Ucraina va transfera, registrele și documentele publice către un registru public distribuit gestionat de către guvern.

Citește și: ”Franța este pe cale să devină prima țară europeană care reglementează spațiul cripto”.