HBUS, operatorul platformei de tranzacționare cripto cu sediul în SUA, Huobi.com, își încetează activitatea, conform unei postări efectuate în cadrul Twitter în data de 9 decembrie.

Platforma de tranzacționare cu sediul în San Francisco, HBUS, a menționat în cadrul unui anunț:

„Cu regret vă informăm că HBUS este nevoită să își înceteze activitatea pentru a se putea reîntoarce într-o manieră mai consistentă și de impact ca parte a unui proces strategic de reconstrucție al subsidiarei.”

Această mișcare vine la scurt timp după anunțul făcut de către Huobi Global conform căruia compania va îngheța toate conturile utilizatorilor de pe teritoriul SUA până la mijlocul lunii noiembrie. Explicând decizia adoptată, Huobi a argumentat că mediul reglementărilor din Statelor Unite destinate sectorului criptomonedelor a forțat compania ca în final să refuze accesul utilizatorilor din SUA în cadrul platformei.

La acea dată, Huobi Global a adăugat totuși faptul că nu va părăsi totuși teritoriul Statelor Unite în totalitate ci doar îi va îndrepta pe utilizatorii americani către „partenerul său strategic, exclusiv”, cu sediul în San Francisco, HBUS. Asemănător celor de la Binance.US, HBUS desfășoară activități și operează independent de activitatea exchange-ului mai mare.

Expansiunea globală a Huobi

În luna septembrie, Grupul Huobi a deschis un nou exchange în Argentina, plănuind prin aceasta să permită tranzacționarea de monede fiat – criptomonede. Huobi a lansat oficial Huobi Argentina prin intermediul serviciului Huobi Cloud ce permite utilizatorilor să realizeze acțiuni extra-bursiere precum și tranzacții cu active digitale în afara platformei existente a Huobi.

La finalul lunii iulie, subsidiara Huobi cu sediul în Thailanda a obținut cea de-a cincea licență oficială emisă de către stat în vederea operării unui cripto exchange în perfectă conformitate cu reglementările naționale în vigoare, iar în luna octombrie, Huobi a anunțat că va lansa un portal fiat destinat lirei turcești până la sfârșitul anului în curs.

În timpul unei eveniment inaugural, compania a dezvăluit faptul că a fost înființată cu succes o echipă locală, au fost dezvoltate o opțiune de selectare a limbii în funcție de locație, o aplicație pentru telefonul mobil și  au fost setate comisioane de tranzacționare exclusiviste, toate ca parte a strategiei de înființare a Huobi Turcia.

De asemenea tot în luna iulie, subsidiara Huobi din Thailanda a definitivat procesul de obținere a celei de-a cincea licențe naționale pentru a putea opera sub forma unui cripto-exchange conform cu reglementările în vigoare. Subsidiara Huobi Thailanda va fi lansată în cel de-al treilea trimestru al anului 2019 și va oferi servicii atât de tranzacționare cripto – cripto cât și de depozitare a monedelor fiat în vederea achiziției de criptomonede.