Uriașa companie de servicii financiare HSBC a finalizat prima tranzacție de credit pe un blockchain folosind platforma de finanțe Voltron.

Potrivit unui articol din data de 2 septembrie, HSBC a efectuat prima tranzacție cu o scrisoare de credit exprimată în yuani bazată pe blockchain, utilizând platforma Voltron de la R3. În tranzacția transfrontalieră, producătorul de electronice MTC Electronics din Hong Kong, a exportat produse LCD către firma sa mamă Shenzhen MTC.

24 de ore în loc de 10 zile

Platforma blockchain a permis părților să facă un schimb de documente electronice în 24 de ore în locsă aștepte o perioadă de5 până la 10 zile, necesare pentru schimburile tradiționale de documente.

Ajay Sharma, șeful regional al finanțelor pentru Asia-Pacific de la HSBC, a declarat că până în primul trimestru al anului viitor mai multe bănci se vor alătura inițiativei.

Transmiterea digitală a documentelor financiare

R3 în colaborare cu opt bănci – printre care Bangkok Bank, BNP Paribas, CTBC Holding, HSBC, ING, NatWest, SEB și Standard Chartered – au lansat Voltron în octombrie anul trecut, cu scopul de a digitaliza documentele financiare de comerț și de a atrage mai multe bănci și companii în cadrul acestei inițiative.

În luna august, Standard Chartered, o companie de servicii financiare și bancă din Londra, a efectuat prima scrisoare transfrontalieră de credit susținută de un blockchain din industria petrolieră cu uriașul grup petrolier thailandez PTT.

Programul-pilot a constat în digitalizarea și simplificarea schimbului de informații între toate părțile din cadrul unei livrări a unui produs petrolier din Thailanda către Singapore.