Kraken, unul dintre cele mai mari și totodată vechi exchange-uri Bitcoin (BTC) s-a alăturat rețelei Silvergate Exchange (SEN). Prin aceasta, exchange-ul cripto cu sediul în SUA va putea de acum înainte  permite clienților săi să realizeze depozite și retrageri în USD prin intermediul conturilor Silvergate fără a fi percepute comisioane, a anunțat compania în data de 27 noiembrie.  

Conform anunțului, procesul de depozitare va fi diferit, variind în funcție de deținerea sau nu a unui cont Silvergate de către utilizatorii Kraken. Dacă aceștia dețin deja un cont în cadrul Silvergate atunci va trebui doar să activeze opțiunea de finanțare SEN din contul Kraken înainte de utiliza opțiunea. Aceia dintre utilizatori ce însă nu dețin un cont Silvergate vor trebui să acceseze separat banca.

Baza de clienți cripto a Silvergate continuă să crească

Silvergate Capital este o bancă comercială cu sediul în California interesată de zona afacerilor din sectorul cripto. SEN este o rețea de exchange-uri cripto și investitori a Silvergate ce permite realizarea de tranzacții în USD între membrii SEN.

Conform știrilor, printre clienții Silvergate se numără diferite platforme de tranzacționare cripto, mineri și custozi. Banca crypto-friendly a observat că numărul clienților săi cripto a crescut de la 655 în data de 30 iunie 2019 la 756 în data de 30 septembrie 2019, conform unui raport înaintat Comisiei de Valori Mobiliare a SUA.

În luna august, SEN a adăugat rețelei sale un nou partener important cripto, exchange-ul Gemini, fondat de către frații Winklevoss, iar prin aceasta a fost posibilă creșterea vitezei efectuării transferurilor realizate în USD.

La începutul lunii acesteia, Silvergate Bank a lansat acțiuni spre tranzacționare pe New York Stock Exchange sub denumirea de NYSE:SI.