Volatilitatea prețului Bitcoin a determinat o scădere sub nivelul de 7.500 USD. Discutând despre tendințele viitoare, miliardarul Michael Novogratz a oferit un interviu pentru CNBC și a împărtășit așteptările sale pentru piața Bitcoin.

În timp ce speră că prețul BTC își va menține traiectoria pe rezistența actuală, Novogratz a speculat că ”6.500 USD este următorul preț-țintă”. El a mai susținut că pentru a reveni la intervalul 8.000 – 10. 000, ecosistemul va avea nevoie de ”energie nouă pentru a face saltul”.

Oferind unele sugestii despre dezvoltările pozitive ale ecosistemului Bitcoin, Novogratz a comentat:

”Bakkt tocmai s-a pus pe picioare. Ei oferă deja o soluție de custodie, ceea ce va permite mai multor persoane să se simtă confortabil cu Bitcoin”.

El a mai declarat că intenționează să creeze un fond Bitcoin, ce va permite utilizatorilor să investească în Bitcoin ”fără configurarea unui cont Coinbase sau fără a-și face griji că telefonul lor se va pierde”. Novogratz a adăugat că sumele importante din Statele Unite rezidă în  conturile de brokeraj ale generației mai vechi:

”Cel mai benefic lucru care s-ar putea întâmpla pentru Bitcoin este ca CEO-ul Fidelity, Abby Johnson, să spună că toți cei 26 de milioane de utilizatori ai săi pot cumpăra acum Bitcoin pe platforma sa. Acest lucru nu s-a întâmplat încă.”

Deși există motive pentru a crede că moneda va înregistra un impuls pozitiv, deocamdată Bitcoin își menține o tendință descendentă (bearish).