Minerii de Bitcoin au profitat de această ocazie pentru a se apăra vineri la summit-ul miner-ilor ținut de Fidelity, unde au justificat situația industriei lor, spunând că minatul consumă energie curată.

Fidelity a fost puternic implicat în industria Bitcoin. Recent, a lansat Bitcoin Digital Assets Services, care gestionează monedele digitale pentru clienții instituționali.

Cu toate acestea, în loc să vorbească despre scurta istorie și trecere în revistă a minatului Bitcoin, Fidelity a invitat diferite persoane care au apărat minatul. Acești vorbitori au încercat să nege percepția răspândită că minatul Bitcoin consumă o cantitate abundentă de energie electrică (aproximativ 0,26% din consumul mondial total) conform Diginocomist. Acest lucru i-a determinat pe mulți să susțină că minatul Bitcoin este periculos pentru mediul înconjurător și reprezintă o amenințare.

John Belizaire, directorul executiv al Soluna, a declarat că:

Minerii caută constant energie mai ieftină, și de aceea aceștia vor fi un catalizator pentru viitorul dezvoltării energiei curate.

Soluna construiește o fermă de generare a energiei eoliene, care nu numai că va furniza electricitate minerilor Bitcoin din Soluna, ci și rețelei electrice a țării.

El a mai afirmat că: „Bitcoin se află în centrul următoarei și noii mari infrastructuri. Vom merge în locuri care au situri imense de energie regenerabilă”, prevăzând un viitor în care percepția comună față de industrie se va schimba pentru totdeauna.

Energia nucleară produsă de reactoarele nucleare poate fi folosită în viitor pentru minatul Bitcoin. În plus, se afirmă că minatul va furniza și facilita construirea mai multor situri de energie regenerabilă.

Potrivit cercetărilor efectuate de Chris Bendiksen, șeful departamentului de cercetare CoinShares, aproape în toate regiunile în care se realizează minatul, energia regenerabilă este predominantă. „Ideea răspândită pe scară largă că moneda Bitcoin este minată folosind cărbune murdar chinezesc ca materie primă – nu este adevărată”, a susținut el.