Brandul american de încălțăminte New Balance se va alătura unui număr tot mai mare de mărci de modă și giganți corporativi care doresc să utilizeze puterea tehnologiei blockchain Cardano în combaterea contrafacerilor.

Potrivit lui Charles Hoskinson, CEO-ul IOHK, parteneriatul va începe cu un program pilot, dar se va extinde până la o soluție globală. Nu este clar exact ce linii de produse vor beneficia de tehnologie sau dacă token-ul ADA de la Cardano va avea vreo implicare în noua schemă.

Noul parteneriat strategic este unul dintre primele exemple ale unei mărci majore care adoptă tehnologia blockchain pentru a ajuta la dovedirea autenticității mărfurilor, contribuind la contracararea articolelor contrafăcute, asigurând în același timp că retailerii New Balance își pot dovedi cu ușurință că stocul lor că este autentic.

La fel ca multe mărci populare de încălțăminte, New Balance a fost afectat de un număr imens de copii și falsuri care au luat imaginea mărcii și au folosit-o pentru a produce imitații  ieftine. În 2017, New Balance a primit daune în valoare de 1.5 miliarde de dolari de la instanța chineză, după ce s-a constatat că o companie care vindea încălțăminte sub numele de ”New Boom” a copiat designul pantofilor sport.

Cu toate acestea, așa cum este în prezent, compania pare să dețină foarte puține informații despre cum să verifice manual autenticitatea articolelor sale.

Deși nici New Balance sau Cardano nu au elaborat detalii despre modul în care va funcționa tehnologia, aceasta probabil va implica etichetarea fiecărui produs autentic cu un identificator criptografic unic care poate fi verificat cu ușurință de către clienți.

Prin stocarea acestui identificator criptografic pe un registru distribuit, data fabricației, locația și alte informații importante pot fi ușor înregistrate, fiind imposibil de falsificat.

Sisteme similare au fost deja implementate de o serie de alte companii, multe dintre ele lucrând cu lanțuri de aprovizionare extinse și operează la scară globală. În luna mai, a fost elaborat un program pilot similar orchestrat de Food and Drug Administration (FDA) din SUA în colaborare cu mai multe mari companii farmaceutice, unde tehnologia blockchain este utilizată pentru combaterea contrafacerii medicamentelor.

Citește și: ”Chip-urile NFC de la VeChain folosite la pantofii sport Adidas – Game Of Thrones”.