Statul american New Jersey își propune implementarea tehnologiei blockchain în serviciile statale și locale.

Guvernatorul Phil Murphy a semnat vineri proiectul de lege S2297 – Task Force Initiative Blockchain. Grupul operativ este însărcinat cu studierea cazurilor de utilizare potențiale pentru tehnologia blockchain la nivel de stat și local. Proiectul de lege face referire la registrele medicale, registrele funciare, serviciile bancare și licitațiile de proprietate ca aplicații potențiale.

Grupul operativ este format din 14 membri, având la dispoziție 180 de zile pentru realizarea unui studiu, urmând să fie depus la biroul guvernatorului și la Comitetul de Stat pentru Știință, Tehnologie și Inovație.

Interesul la nivel de stat pentru tehnologia blockchain a crescut în ultimii doi ani, în special din cauza amenințărilor de securitate cibernetică. De exemplu, Departamentul de Transport din Colorado (CDOT) s-a lovit de un caz ransomware în noiembrie 2018. Cu aproximativ 400 de servere afectate și infrastructura blocată, guvernatorul John Hickenlooper a numit-o prima urgență din domeniul securității cibernetice la nivel de stat.

Funcționarii de stat găsesc adesea date care compromit o problemă importantă. Deoarece multiple entități din guvern au nevoie de acces la fișiere, departamentele IT la nivel de stat caută un mod securizat de partajare a informațiilor.

Departamentul IT din Colorado spune că tehnologia blockchain ar putea fi o soluție potențială la problemele de securitate cibernetică, cum ar fi atacul recent de ransomware.