Faysal Bank Limited (FBL), una dintre cele mai mari bănci din sectorul privat din Pakistan, s-a alăturat rețelei RippleNet, informează CIO-ul băncii Dato Arif Siddiqui. Scopul noii colaborări este acela de a oferi pakistanezilor care locuiesc în străinătate posibilitatea de a efectua plăți transfrontaliere ieftine și accesibile.

Faysal Bank se va baza pe software-ul oferit de Ripple numit xCurrent. Cu toate acestea, banca nu va utiliza token-ul XRP pentru transferul diferitelor monede fiat.

În timp ce RippleNet are o listă de peste 250 de parteneri, Faysal Bank devine prima instituție financiară pakistaneză care s-a alăturat acestei liste extinse. De asemenea, a avut loc și o ceremonie oficială la Karachi, care a fost dedicată acestui parteneriat cu nume mari.

Ripple face progrese în regiunea MENA, care este cunoscută pentru bogăția sa vastă. Înainte de acest nou parteneriat, startup-ul din San Francisco a încheiat o înțelegere cu uriașa companie japoneză SBI Holdings cu scopul de a oferi un program de beneficii pentru acționarii interimari.