În ultimele zile criptomoneda Bitcoin a fost tranzacționată la o valoare ce a variat între 7.300 și 7.600 USD, cu o variație de 300 USD.

Vestea bună este că Bitcoin a început în fine să fie tranzacționată deasupra zonei de confluență de 7.300 – 7.400 USD cu un indicator de timp de 4 ore MA-50.

În plus, indicatorul de momentum RSI (Relative Strength Index) a semnalat o îmbunătățire prin prisma divergenței negative prezentate în cadrul graficelor de mai jos.

Cu toate acestea, Bitcoin se confruntă acum cu necesitatea adoptării unei decizii critice privind prețul acesteia, criptomoneda aflându-se pe o pantă descendentă, trend înregistrat într-un interval mediu de timp. Aceasta se poate observa din ambele grafice prezentate în continuare, realizate pentru un interval de timp de 4 ore, respectiv 1 zi. Decizia este reflectată de indicele calculat zilnic, RSI, ce se confruntă cu un nivel critic de 45 – rezistență, în cadrul diagramei efectuate.

Pentru mai mult de o lună, nivelul zilnic al indicatorului RSI al Bitcoin nu a putut depăși 45 de nivele. Dat fiind finalul weekendului și începutul unei noi săptămâni, ne putem aștepta la o zi de luni volatilă.

Capitalizare totală de piață: 205 miliarde USD

Capitalizare de piață Bitcoin: 136,8 miliarde USD

Indicele de dominanță BTC: 66.7%

*Date furnizate de către CoinGecko

Nivele cheie de urmărit:

Rezistență/ Suport: așa cum am menționat anterior, Bitcoin se confruntă momentan cu un trend descendent al liniei de rezistență. Următorul nivel este reprezentat de către intervalul 7.700 – 7.800 USD rezistență orizontală. Dacă Bitcoin reușește să depășească acest prag, următorul interval vizat este cel cuprins între 8.000 și 8.300 USD.

După cum reiese din graficele prezentate mai jos, primul nivel de suport este reprezentat de către linia MA-50 pentru intervalul de 4 ore, marcată cu roz, alături de linia orizontală a suportului de 7.300 – 7.400 USD și linia de trend ascendent din cadrul graficului realizat pentru intervalul de 4 ore. În continuare prezentate în cadrul celor două grafice sunt  suportul de 7.000 USD, 6.800 USD și nivelul cel mai scăzut înregistrat într-o perioadă de 6 luni, de aproximativ 6.500 USD.

Indicatorul RSI: conform celor spuse anterior

Volumul tranzacțiilor efectuate: Bitcoin a înregistrat 4 zile consecutive  de declin în ceea ce privește volumul tranzacțiilor efectuate. Acesta constituie un alt semn ce prevestește o creștere de preț în viitorul apropiat.

BTC/USD BitSTamp – grafic 4 ore

BTC/USD BitSTamp – grafic 4 ore

BTC/USD BitSTamp – grafic 1 zi

BTC/USD BitSTamp – grafic 1 zi