Ontology (ONT), un proiect de tehnologie de a registrului distribuit (DLT) care se axează pe construirea de blockchain-uri publice de performanță și o platformă de colaborare distribuită a trust-urilor, și-a unit forțele cu browser-ul web Opera, pentru a facilita dezvoltarea aplicațiilor și instrumentelor financiare descentralizate (prescurtate dApp, respectiv DeFi) conform unei postări de pe Medium.

Opera se aliază cu Ontology

Ontology (ONT), proiectul blockchain care susține a 24-a cea mai mare criptomonedă de pe piața cripto, a semnat un parteneriat strategic cu browser-ul Opera cu scopul de a-și extinde platforma.

Potrivit unor articole anterioare, colaborarea îi va permite browser-ului Opera să integreze tehnologia blockchain-ului public Ontology în browser-ul său și să faciliteze accesul pentru cât mai mulți utilizatori de ONT ID la registrul (ledger) distribuit Ontology. Pentru necunoscători, ONT ID este un protocol de identificare descentralizat care acceptă administrarea proprie, protecția datelor, securitatea și descentralizarea.

Protocolul ONT ID este susținut de contractele smart din cadrul blockchain-ului Ontology, ONT ID respectând un ”design decuplat” care o îl face implementabil pentru o gamă largă de blockchain-uri.

Echipa Ontology crede cu tărie că parteneriatul său cu Opera îi va permite să construiască o punte solidă pentru viitorii 320 de milioane de utilizatori și toate întreprinderile care doresc să investească în tehnologia blockchain.

Încă de când a lansat rețeua de bază (mainnet) acum un an, Ontology a continuat să se dezvolte în ecosistemul blockchain. În aprilie 2019, a fost dezvăluit faptul că echipa Paxos a ales Ontology ca fiind rețeaua preferată pentru lansarea stablecoin-ului Paxos. În data de 2 iunie 2019, echipa Ontology a anunțat un parteneriat cu Hexlant, un laborator din Coreea de Sud care se axează pe tehnologia blockchain și criptomonede ca parte a unui plan mai mare de a stimula adopția Ontology.

Opera susține adopția în masă

De când a intrat în spațiul cripto și al tehnologiei blockchain prin integrarea unui portofel cripto în browser, Opera a aprofundat tot mai mult lumea descentralizată și fără granițe a criptomonedelor.

La acel moment, Opera a transmis clar că sunt motivați să utilizeze platforma pentru a susține adopția aplicațiilor descentralizate (dApp) și a primului browser care poate susține Web 3.0.

În luna mai 2019, Opera a anunțat unele planuri cu privire la integrarea în portofelul său cripto a monedei TRON (TRX) și a altor token-uri bazate pe blockchain-ul TRON. De asemenea, în data de 26 iunie, Opera a lansat versiunea de iOS a browser-ului său numit Opera Touch.