Parity Technologies, startup-ul din spatele clientului software Parity Ethereum, a declarat în cursul zilei de luni că va oferi servicii de mentenanță clientului Parity Ethereum prin intermediul unei organizații autonome descentralizate (DAO).

Detaliile referitoare la această acțiune vor fi dezvăluite pe parcurs, în funcție de discuțiile ce vor avea loc în continuare între acționarii din cadrul acestui ecosistem. Printre aceștia se numără Ethereum Foundation, Gnosis, POA Network și ETC Labs.

Codurile sursă Parity Ethereum și serviciile de mentenanță vor fi tranzitate în posesia DAO cnform unui model de dezvoltare. Sperăm că acest model va asigura bazele unei bune colaborări între organizații în vederea asigurării concentrării atenției asupra colecției de coduri sursă pentru a se putea atinge în final potențialul maxim” a afirmat compania în cadrul unui comunicat transmis prin intermediul unui email.

Conform afirmațiilor companiei Parity, DAO va avea la bază un „sistem de tokenizare stake” ca parte a efortului său de a asigura „o acțiune inițială de distribuție de stake corectă și transparentă în cadrul procesului decizional final al DAO.”  

Compania a menționat că a petrecut foarte mult timp pentru a întreține baza de date a codurilor sursă specificând că „s-a aflat câteodată aproape în imposibilitatea de a aloca resursele necesare chiar și pentru cele mai simple procese de mentenanță din cadrul acestui proiect.

Afirmația celor de la Parity făcea referință probabil și la protocolul Polkadot, dezvoltat de către cofondatorul Parity, Gavin Wood (cofondator și în cadrul Ethereal), ce este coordonat de către Fundația non-profit Web3. Inițiativa în sine nu a fost însă menționată.

Pe măsură ce ne îndreptăm către un viitor multi-chain ce este bazat pe o tehnologie mult mai modulară, susținută și interoperabilă, ne este tot mai dificil să explicăm părților interesate de ce are sens să ne dedicăm expertiza în vederea menținerii acestei tehnologii” a adăugat în continuare compania.