Exchange-ul ErisX cu sediul în New York ce este susținut de către uriașa companie de brokeraj, TD Ameritrade, a afirmat că orele dedicate tranzacționării contractelor futures încep de astăzi.

Notificarea ErisX destinată potențialilor clienți nu oferă foarte multe detalii însă dar menționează faptul că orele de tranzacționare sunt cuprinse în intervalul 8:00 am CT – 4:00 pm CT.

La începutul anului în curs, Comisia de tranzacționare a mărfurilor futures din SUA a acordat ErisX o licență pentru a putea funcționa ca intermediar în procesul de tranzacționare.

În mod adițional acestei licențe acordate firmei intermediar desemnate, ErisX are acum posibilitatea de a oferi servicii de tranzacționare de contracte futures ce vor fi plătite în Bitcoin, conforme cu reglementările în vigoare din sectorul cripto.

Steven Quirk, CEO în cadrul TD Ameritrade, a afirmat faptul că brokerul a putut participa între timp în cadrul unor evenimente importante cu scop educativ pe tema Bitcoin. Quirk a adăugat apoi că TD Ameritrade a primit deja numeroase telefoane și emailuri din partea unor potențiali investitori ce s-au arătat doritori de a efectua tranzacții cu criptomonede.

ErisX a atras investitori din cadrul companiilor ConsenSys, Cboe Global Markets, Pantera Capital, Castle Island și Dragonfly Capital Partners, iar aceasta a ajutat compania să colecteze în cadrul rundei seria B de strângere de capital ce a avut loc în luna aprilie, suma de 20 milioane USD.

Eforturile companiei ErisX cu privire la activitățile din cadrul pieței sunt acum în totalitate concentrate în direcția identificării ratei fluxului deal flow al brokerilor vizați precum TD Ameritrade.

TD Ameritrade se presupune că ar fi realizat demersuri în trecut în vederea conectării cu ErisX. Totuși, aceste procese ar fi fost puse în așteptare datorită punerii în vânzare și apoi achiziționării companiei de către Charles Schwab pentru suma de 26 miliarde USD exprimată integral în acțiuni, ca urmare a unei înțelegeri încheiate în luna noiembrie.