Finablr, platforma globală de efectuare de plăți din cadrul rețelei RippleNet, a efectuat un parteneriat cu platforma ce permite efectuarea de plăți mobile, Alipay, în vederea realizării unui proiect de remitențe.

Parteneriatul va utiliza tehnologia blockchain, deși este încă neclar dacă produsele Ripple vor fi folosite în cadrul acestui proiect.

Clara Shi, șefa departamentului de remitențe globale, a afirmat:

„Suntem entuziasmați de realizarea acestui parteneriat cu Finablr din cadrul proiectului de remitențe globale, prin aceasta continuând explorarea unor noi căi de aplicare a tehnologiei noastre în beneficiul utilizatorilor din toată lumea. De exemplu, folosind tehnologia blockchain dezvoltată de către Alipay, am făcut posibilă lansarea serviciului de efectuare de remitențe între partenerii noștri furnizori de servicii de portofel electronic, AlipayHK și GCash, asigurând astfel realizarea continuă și în timp real de transferuri între Hong Kong și Filipine.”

Compania cu sediul în Marea Britanie, Finablr, a afirmat că tehnologia ce permite efectuarea de plăți transfrontaliere deservește în acest moment mai mult de 25 de milioane de utilizatori din peste 170 de țări din toată lumea.

La începutul acestui an, compania mama a exchange-ului, UAE Exchange, cu sediul în Emiratele Arabe Unite, s-a alăturat rețelei de instituții bancare și furnizori de servicii de efectuare de plăți a Ripple.

Compania Alipay, operată de către Ant Financial, deservește un număr mai mare de 1,2 miliarde de utilizatori din toate colțurile lumii, conlucrând cu partenerii locali, furnizori de servicii de portofel electronic.

Finablr a afirmat că:

„Prima etapă a acestui parteneriat a fost încheiată prin integrarea cu succes a platformei Finablr în cadrul sistemului de remitențe al Ant Financial, facilitându-se astfel realizarea neîntreruptă de remitențe prin intermediul rețelei globale a Finablr.

Parteneriatul explorează posibilitatea extinderii furnizării serviciului de remitențe în cadrul ecosistemului rețelei de remitențe a Ant Financial, aceasta incluzând partenerii globali ai Alipay, furnizori de servicii de portofel electronic.”

Finablr și Alipay plănuiesc de asemenea să investigheze posibilitatea de realizare de inovații tehnologice, precum digital gifting și furnizare de soluții prin intermediul Sistemului de Informații Ant Blockchain.