Bitcoin a intrat în cea de-a treia săptămână consecutivă de declin, confirmând în continuare exsitența unei piețe bear și demarând procesul de explorare a celor mai scăzute nivele ale lunii noiembrie, ce au situat prețul criptomonedei undeva în jurul valorii de 6.500 USD.

Top 10 criptomonede

Sursă: Coinstats

Concomitent, dominanța indexului Bitcoin a depășit nivelul de 67%, înregistrând în prezent o valoare de 67,1%.

Diminanța BTC

Sursă: Coinstats

Datele relevante Bitcoin:

  • Nume: Bitcoin
  • Ticker: BTC
  • Capitalizare de piață: $125 862 565 313
  • Preț: 6.951,37 USD
  • Volumul tranzacționărilor (24h): 21.084.826.422 USD
  • Variație (24h): -3,20%

Informația este relevantă pentru momentul la care a fost scris articolului.

BTC/USD: a însemnat scăderea înregistrată ieri a prețului Bitcoin revenirea la piața bear?

În cursul zilei de ieri prețul Bitcoin nu doar că nu a reușit să atingă pragul de 7.000 USD ci a și înregistrat o scădere ajungând sub valoarea de 6.800 USD. Și așa, criptomoneda de top a pieței cripto a pierdut aproximativ 200 USD din valoarea sa în doar câteva minute. Pe de altă parte, acest declin ar putea avea legătură cu escrocheria PlusToken.

BITSTAMP:BTCUSD

Sursă: grafic BTC/USD realizat de către TradingView

În cadrul celei de-a patra ore din graficul realizat, prețul Bitcoin se află situat în apropierea zonei de oversold. Nu trebuie însă exclusă posibilitatea unei alte scăderi ce ar trimite prețul Bitcoin la valoarea de 6.000 USD. Graficul efectuat pentru un interval scurt denotă însă o piață bull. Conform acestui grafic cea mai apropiată zonă în care BTC s-ar putea încadra în curând indică faptul că Bitcoin ar putea atinge valorea de 7.100 USD.

BITSTAMP:BTCUSD

Sursă: grafic BTC/USD realizat de către TradingView

În cazul graficului pentru o zi prevalează caracteristicile pieței bear. Se pare că Bitcoin nu a reușit să spargă canalul descendent ce a început să se formeze încă din vara anului trecut.

Indicatorul MACD înregistrează de asemenea o mișcare descendentă, confirmând declinul aflat în plină desfășurare. Per total, criptomoneda numărul 1 ar putea atinge un nivel inferior ce situează prețul acesteia în jurul valorii de 5.800 USD în luna ianuarie a anului 2020.

La momentul scrierii articolului criptomoneda Bitcoin era tranzacționată la valoarea de 6.870 USD.