Pe 6 noiembrie, președintele Venezuelei, Nicolas Maduro a apărut pe postul de televiziune al statului Venezuelan Television Corporation (VTV), deținând un presupus dispozitiv de stocare cripto de la Trezor. Videoclipul este postat pe pagina oficială de Facebook a președintelui Maduro.

Trezor declară că nu cunoaște presupușii reprezentanți Trezor care au apărut la televiziunea națională venezueleană alături de Maduro.

Trezor investighează

Potrivit unei știri cu titlul ”Companiile private cripto operează în Venezuela”, Maduro s-a întâlnit cu o companie cu numele Trezorvenezuela, care s-a prezentat ca fiind reprezentant Trezor din Venezuela.

Presupusa firmă reprezentantă deține o pagină Facebook, cât și un cont Instagram, pe ambele medii de comunicare făcând trimitere la site-ul oficial al Trezor – www.trezor.io.

În urma știrilor apărute, contul oficial Trezor de pe Twitter a negat informațiile cu privire la legătura cu firma prezentată pe VTV.

Compania oficială a declarat că nu are distribuitori oficiali în Venezuela. Într-un tweet din 7 noiembrie, Trezor a spus efectuează o anchetă:

”Pentru a clarifica situația: nu avem distribuitori oficiali în Venezuela (http://trezor.io/resellers/), și nici nu suntem conștienți de această inițiativă. În prezent investigăm această problemă”.

Adopția Petro – stimulată de către Maduro

După lansarea din februarie 2018 a criptomonedei susținută de petrol Petro, în iulie 2019 Maduro a cerut în mod oficial uneia dintre cele mai importante bănci ale țării, Banco de Venezuela, să accepte Petro.

Potrivit ziarului venezuelean El Universal, Maduro a organizat o conferință cu Banco de Venezuela pentru a discuta măsuri care să stimuleze adopția criptomonedei Petro. În cadrul evenimentului, Maduro a comunicat procedurile de vânzare și cumpărare a diverselor produse prin intermediul Petro.