În data de 15 decembrie a anului 2018, comunitatea cripto a avut parte de o zi foarte dificilă în momentul în care prețul Bitcoin a scăzut sub pragul de 3.200 USD, nivel ce pare a fi deja istorie deși a fost atins în urmă cu doar un an. Piața s-a transformat într-o baie de sânge după ce criptomoneda de top a atins cel mai mic nivel de preț în luna august a anului 2017. Prețul Bitcoin a crescut ulterior, iar Tom Lee din cadrul Fundstrat și Mike Novogratz CEO Galaxy Digital au trebuit să-și retragă cuvintele, aceasta după ce au făcut predicții absurde în ceea ce privește evoluția prețului criptomonedei Bitcoin. Între timp, outlet-ul de top din domeniul financiar, Bloomberg, a ridicat totuși problema dacă Bitcoin dacă își va mai reveni vreodată după ce a suferit o cădere atât de dramatică

Sursă: marketwatch.com

Criticii Bitcoin au avut astfel o oportunitate de a-și expune părerile în cadrul unor postări pe Twitter, dar nu toată lumea a sfârșit prin a nega criptomoneda în totalitate. Unii dintre aceștia au considerat acel moment ca o oportunitate de a cumpăra Bitcoin înainte de începerea unui nou ciclu bull.

Aceia ce au susținut că va urma o nouă scădere de preț până la atingerea unui nivel de 2.000 USD au sfârșit prin a se situa în tabăra celor ce s-au înșelat cu privire la evoluția viitoare a prețului Bitcoin. Astfel, ziua de 15 decembrie a anului 2018 a reprezentat finalul pieței bear a anului 2018. În cel de-a doilea trimestru, Bitcoin a început un raliu ce a trimis în final prețul acestuia deasupra valorii de 13.700 USD prag atins la finalul lunii iunie.

Prețul Bitcoin a suferit o serie de corecții până la stabilirea nivelului anual al maximului său, pentru a ajunge ulterior din nou la valoarea de 7.100 USD. Pentru a rezuma cele spuse anterior, putem afirma că Bitcoin se află totuși la un nivel mai mare cu un procent generos de 120% față de anul precedent, ceva cu totul nemaiauzit în cadrul piețelor tradiționale.  Bitcoin până acum a surclasat diverse tipuri de acțiuni, aur, petrol și aproape orice alt bun etalon al anului 2019. Totuși, conform spuselor investitorului Alistair Milne, comunitatea cripto din cadrul Twitter rămâne marcată de cele întâmplate în ciuda creșterii bruște înregistrată de către prețul Bitcoin anul acesta.

Cu următorul ‘Bitcoin halvening’ pe cale să se producă, 2020 are o șansă reală de a fi catalogat drept un an exploziv pentru această criptomonedă.