Prețul criptomonedei Bitcoin (BTC) a scăzut recent sub valoarea de 6.900 USD. La momentul publicării știrii, aceasta era tranzacționată la o valoare de 6.927 USD, conform datelor furnizate de către CoinStats.

Grafic evoluție preț Bitcoin

Sursă: coinstats.app

Este de menționat faptul că graficul de preț Bitcoin a descris o parabolă în cazul exchange-ului Bitfinex chiar înainte ca această scădere semnificativă să se petreacă. Din punct de vedere al evoluției în timp, o astfel de mișcare precedă un declin major al pieței cripto ce este rezultatul situațiilor „long squeeze ce implică scăderea bruscă a prețului activelor digitale ceea ce conduce la vânzarea imediată a acestora. La momentul lansării știrii, frecvența acestor situații din cadrul pieței a continuat să crească până când a fost atinsă o valoare fără precedent de 43.300 de criptomonede Bitcoin.

În timp ce multe dintre aceste situații longs au început să fie eliminate, prețul Bitcoin ar putea să continue să scadă sub pragul de 7.000 USD. Rămâne de văzut însă dacă nivelul de 6.000 USD va avea un rol de susținere a criptomonedei de data aceasta.

Indicatorul RSI se apropie încet de nivelul de 30 unități, ceea ce înseamnă că BTC este momentan vândut la un preț mai mic decât valoarea sa reală.

Grafic BTCUSD

Sursă: @BigCheds

Între timp, putem afirma că altcoin-urile o duc mult mai rău decât criptomoneda rege, Bitcoin. Prețul Ethereum (ETH) a scăzut cu 8 procente, pierzând orice fel de câștiguri realizate de-a lungul anului în curs.

Sursă: @skewdotcom

Litecoin (LTC) și EOS (EOS) au scăzut cu 9, respectiv 10 procente. Niciuna dintre criptomonedele din clasamentul celor mai valoroase 20 de criptomonede nu a avut parte de o evoluție pozitivă la momentul relatărilor.