Prețul Bitcoin (BTC) a avut parte de agitație în ultimele câteva săptămâni, care a început cu un impuls pozitiv ce a trimis prețul de la 7.300 USD până la 10.6000 USD – o mișcare care a marcat una dintre cele mai mari creșteri într-o singură zi, în toată istoria criptomonedei.

Această mișcare a schimbat instantaneu sentimentul general al pieței și i-a determinat pe mulți analiști, care anterior stabileau ținte relativ scăzute, să-și reformuleze posibilele rezultate, iar un lider al industriei declară că acum investitorii ar trebui să anticipeze ca prețul Bitcoin să urce către niveluri superioare ”în curând”.

La momentul scrierii acestui articol, Bitcoin se tranzacționează la 9.215 dolari, ceea ce marchează o ușoară scădere din maximele sale zilnice de aproape 9.400 USD, care au fost stabilite spre finalul zilei de ieri.

Pe o perioadă de o săptămână, prețul BTC a fost prins într-un interval relativ strâns între 9.000 și 9.500 USD și se pare că 9.000 a devenit un nivel cheie de rezistență pe care taurii trebuie să-l apere dacă intenționează să propulseze criptomoneda dincolo de nivelul rezistență 9000.

Taurii (bulls) și urșii (bears) Bitcoin rămân pe termen scurt într-un impas, și fie că va prețul va urca sau coborî, acest lucru va determina direcția pe termen mediu. 

CEO-ul Binance: BTC va atinge 16.000 în curând

În prezent, valoarea maximă pe care criptomoneda a înregistrat-o anul curent este de 13.800 USD, și se pare că un lider al industriei este încrezător în viitorul acesteia, anticipând că, ”în curând” prețul BTC ar putea atinge un nou nivel record anual de aproximativ 16.000 USD.

CZ, CEO-ul și fondatorul exchange-ului cripto Binance, a împărtășit acest sentiment bullish printr-un tweet, explicând este ușor de estimat acest impuls pozitiv al prețului BTC, datorită numărului din ce în ce mai mare de oameni care intră în contact cu spațiul cripto.

”Estimările de preț sunt ușor de realizat. Este greu să ai dreptate în ceea ce privește timpul. Vom vedea 16k în curând. 1.4 miliarde de oameni lucrează la acest lucru în timp ce vorbim”, a explicat el.

Cu toate că perspectivele macro pentru Bitcoin par a fi bullish, este important de menționat că unde se îndreaptă prețul în săptămânile și lunile următoare va fi probabil determinat de modul în care reacționează la actualul interval de tranzacționare.