Situația nu pare a fi una fericită pentru Ethereum în perioada sărbătorilor de iarnă.

După ce inițial a fost considerată ca fiind una dintre criptomonedele ce au ieșit în evidență pe parcursul anului 2019, valoarea ETH a avut acum de suferit datorită declinului major înregistrat în cursul ultimelor două luni. Totuși, în ciuda faptului că a scăzut mult ca randament în acest an, prețul actual al Ethereum ar putea evidenția o tendință pe termen lung de reversibilitate.

Valoare Ethereum

Sursă: Twitter

Potrivit afirmațiilor lui Josh Olszwicz, un cunoscut analist din sectorul cripto, în trecut ETH a atins cinci valori minime de mare importanță, dintre care trei au condus la crearea de divergențe de piață bull.

A fost observat si faptul că oscilația Ethereum apărută în cursul ultimelor 24 de ore de la atingerea celei mai mici valori înregistrate în cea de-a șaptea zi a graficului, a rezonat cu valoarea minimă a indicelui RSI, de 21 de unități. Astfel de niveluri au pavat în trecut calea spre perioade lungi de valori minime pentru cea de-a doua criptomonedă a lumii.

Un alt cripto trader, Scott Melker, a rămas însă optimist cu privire la evoluția viitoare a prețului Ethereum aceasta după ce a analizat canalul pronunțat descendent în cadrul graficului realizat pentru perioada de șapte zile. Traderul a sugerat faptul că reacția Ethereum la factorii cheie de susținere ar putea indica o revenire majoră în viitorul apropiat.

Prețul Ethereum influențat de Bitcoin?

De asemenea, prețul Bitcoin are și el un cuvânt de spus în această problemă.

Valoare Bitcoin

În cursul ultimelor trei luni, indexul de corelație al prețurilor criptomonedelor Bitcoin și Ethereum s-a aflat într-un proces liniar de creștere. Bitcoin a înregistrat o tendință pronunțată de scădere în ultimele trei luni, ceea ce s-a întâmplat de asemenea și în cazul Ethereum.

O parte dintre membrii comunității cripto au făcut speculații conform cărora recenta scădere bruscă a prețului Bitcoin a reprezentat unul dintre factorii cheie pentru colapsul pieței în ansamblu.

Bitcoin a înregistrat o astfel de tendință de scădere în data de 18 decembrie, mișcare ce a făcut ca prețul Bitcoin să scadă sub nivelul major de rezistență de 7.000 USD. O redresare rapidă a dus la creșterea nivelul de preț peste pragul de 7.000 USD, iar această variație a fost sesizată și în cadrul Ethereum ce a înregistrat o creștere de 6%. Dar, corecții au urmat la scurt timp după aceasta, iar prețul ETH a ajuns din nou sub nivelul de 130 USD.

Dată fiind volatilitatea atribuită Bitcoin, oscilațiile de preț se pot succeda rapid în cazul criptomonedei de top. Ethereum, cea de-a doua criptomonedă din clasamentul mondial din punct de vedere al valorii, ar putea să urmeze modelul Bitcoin.