QLC Chain, o infrastructură publică pentru protocolul descentralizat Network-as-a-Service (NaaS) și Opacity, un sistem privat de stocare a fișierelor criptate, au încheiat pe 31 mai un parteneriat cu scopul de îmbunătăți ecosistemul QLC cu servicii de stocare în aplicațiile de comunicații.

Parteneriatul vizează două puncte:

  • Primul: Cele două echipe vor explora soluții de stocare de nivel 2 bazate pe QLC Chain. Pentru aplicațiile de rețea de generație următoare, stocarea reprezintă o caracteristică critică care necesită securitate, confidențialitate și viteză, pe care Opacity le poate furniza.
  • Al doilea: Noul produs pentru consumatori al lui QLC Chain, Confidant, va adopta Opacity ca spațiu de stocare de rezervă cu un cost redus de stocare și un mecanism de protecție a vieții private la fel de optim.

Confidant este platforma de gestionare a vieții private creată de echipa QLC, cu un sistem de autentificare unic și bazat pe confidențialitate. Confidant, o soluție combinată din hardware și software, facilitează comunicațiile și partajarea fișierelor într-o manieră descentralizată. Toate activitățile, contactele și conținuturile digitale ale utilizatorilor rămân criptate cu cheilor lor private.

Opacity lansează propria platformă Opacity 1.0 pe 5 iunie. Înainte de lansare, Opacity va oferi un abonament gratuit de 128GB timp de un an la 200 de utilizatori ce dețin token-uri QLC.

De asemenea, QLC Chain va oferi 5 token-uri a protocolului QLC la 200 de membri ai comunității Opacity, pentru a experimenta procesul de staking și să primească Q-Gas. Q-Gas este token-ul ”combustibil” folosit în ecosistemul QLC, pe care utilizatorii îl consumă atunci când folosesc servicii de facturare și de compensare a serviciilor de telecomunicații.

Pentru celebrarea acestui parteneriat, QLC Chain oferă cupoane în valoare de 20 USD pentru achiziționarea Confidant. Codul promoțional este ”QLC+OPQ” și este valabil începând cu 1 iunieși până pe 1 iulie.