Conform unui startup tech axat pe dezvoltarea de instrumente tehnice pentru rețea, noul proiect blockchain al platformei Telegram va fi compatibil cu Ethereum.

Platforme de mesagerie intenționează să lanseze codul pentru rularea unui nod în rețeaua Telegram Open Network (TON) pe 1 septembrie, permițându-le utilizatorilor să încerce proiectul înainte de lansarea rețelei principale de pe 31 octombrie.

TON Labs creează o serie de instrumente pentru dezvoltatori pentru a-i ajuta să construiască proiecte pe noua rețea. Unul dintre aceste instrumente va fi un compilator Solidity, care va permite aplicațiilor descentralizate (dApp) construite pentru Ethereum să funcționeze și pe TON, a declarat CEO-ul TON Labs Alexander Filatov.

Filatov a declarat pentru gazeta de știri cripto CoinDesk:

”Probabil a fost cel mai dificil lucru pe care l-am construit. Acesta va permite comunității Ethereum să atragă tot ceea ce au scris pentru Ethereum în TON. ”

Compilatorul a fost în testare din luna iulie, a spus el.

Testele de dinaintea lansării

Așa cum s-a menționat, TON va fi lansat până pe 31 octombrie. În caz contrar, Telegram va trebui să restituie utilizatorilor sumele investite, în conformitate cu acordul său de utilizator. De aceea, lansarea de duminică este așteptată să fie ultima din seria de versiuni ale testnet-ului.

Filatov a declarat că lansarea codului de duminică va fi cea mai importantă etapă a lansării TON, spunând:

”Avem foarte puțin timp între lansarea nodului și lansarea rețelei principale pentru a testa, identifica și remedia eventualele erori și vulnerabilități.”

Codul pentru un client light a fost împărțit cu investitorii la începutul acestui an și a ajuns imediat în mâinile publicului larg. Filatov a spus că acest client le permite utilizatorilor să ”se joace” cu unele dintre funcțiile de bază ale blockchain-ului TON.

”Poți să te joci cu token-urile GRAM, să scrii un contract smart simplu care să comunice cu nodul printr-un client light [și] să creezi un portofel”, a spus Filatov.