1 an, 2 milioane de dolari

Informațiile de la compania de monitorizare a resurselor 1ML.com confirmă realizarea, care a avut loc la începutul lunii ianuarie.

Ziua anterioară s-a dovedit a fi una de succes pentru implementarea rețelei Lightning a Bitcoin, capacitatea crescând cu 21 BTC în 24 de ore. Acum cu o capacitate totală de 601 BTC ($2 053 000), rețeaua Ligthning a crescut cu încă 15 procente în ultima lună.

De asemenea și alte valori ale rețelei au prezentat îmbunătățiri, numărul total de noduri ajungând la 5768, echivalentul unei majorări lunare de 16%, acum fiind 22 750 de canale – cu 36% mai multe față de luna anterioară.

Știrile coincid cu creșterea adoptării tehnologiei blockchain. ‘Bitcoinist’ a publicat faptul că, o campanie în curs de desfășurare cu scopul de sensibilizare, Lightning Torch, intenționează să transmită o tranzacție prin rețea, implicând fiecare utilizator să contribuie la dimensiunea ei.

Dincolo de proiectele inițiate de comunitate, aplicațiile bine intenționate ce sunt pregătite pentru utilizatori continuă să umple golul dintre începuturile tehnice ale rețelei Lightning și întelegerea utilizării ei de către public.

Victorios în fața altcoinurilor

Perfecționările tehnice ale rețelei Lightning nu se opresc la susținerea capacității de creștere a rețelei Bitcoin în vederea susținerii unui număr semnificativ mai mare de viitori utilizatori.

Portalul “Bitcoinist” a dezvăluit săptămâna aceasta că tranzacțiile mai rapide și mai ieftine oferite de Lightning permit monedei Bitcoin să fie mai mult mai eficientă decât multe dintre altcoinurile prezente pe piața cripto.

Directorul companiei relatează faptul că, în ciuda limitelor sale, Lightning încă procesează mai multe transferuri decât multe dintre altcoinurile prezente în mediul serviciului de plată Bitrefill.

Ducând Lightning la o audiență întru totul diferită în acestă lună, grupul de cercetare Coin Center a prezentat tehnnologia Lightning Congresului American sub formă unor microtranzacții, această prezentare făcând parte dintr-un proiect mult mai amplu legat de criptomonede care aveau drept coordonator pe cei de la Congressional Blockchain Caucus.

“Am reușit să prezentăm procesul de trimitere a unor sume mici de Bitcoin din telefonul mobil către un tonomat de produse, urmărind în timp real distribuirea produselor. Comisionul rețelei este de 1 satoshi pe tranzacție”, ne spun cei de la Coin Center pe blogul lor.