Potrivit site-ului CryptoScamDB, există peste 6.800 de site-uri cripto false care intenționează să fure criptomonedele utilizatorilor. Există o creștere abruptă încă de la începutul anului 2019 în acest sens. Pagina web administrată de MyCrypto arată că există sute de site-uri care imită portofelul MyEtherWallet (Ethereum), dar în realitate sunt tentative de phishing. În plus, există și câteva site-uri care imită exchange-urile cripto Coinbase și Binance.


Exchange-ul cripto Binance și-a propus să accepte staking pentru token-urile Stellar începând cu data de 20 iulie. Deținătorii XLM – a 10-a cea mai mare criptomonedă din lume (potrivit CMC) – vor putea participa la un airdrop de 9.500.000 XLM (aproximativ 855.000 USD).


Autorul cărții ”Bitcoin Billionaires”, Ben Mezrich, a argumentat faptul că platforma Amazon ar fi mai potrivită decat Facebook în ceea ce privește lansarea ”criptomonedei” Libra, deoarece aceasta are parte de mai multă încredere față de platforma de socializare. În cadrul unui interviu pentru CNBC, Mezrich a susținut că proiectul ”se bazează pe încredere”, deoarece ”o nouă monedă nu poate exista dacă utilizatorii nu au încredere în ea, iar în momentul de față Facebook nu oferă încredere”.


Exchange-ul cripto-fiat Binance Jersey a listat un stablecoin susținut de lira sterlină, potrivit unui comunicat de presă de pe 19 iulie. Listarea Binance GBP Stablecoin (BGBP) confirmă indicațiile anterioare cu privire la faptul că platforma de tranzacționare dorește să emită propriile active susținute de fiat.


În urma unei vânzări masive de aproximativ 15.000 ETH, pe platforma de tranzacționare Binance, o balenă Ethereum a achiziționat până la 20.000 ETH. Considerată inițial a fi un simplu spoof (o comandă pusă în orderbook dar retrasă înainte de a fi executată), comanda a fost completată rapid, lucru ce a condus la speculația că această mișcare ar fi fost o încercare de manipulare a pieței.


Autorul de cărți SF Neal Stephenson a declarat că sugestiile precum că el ar fi Satoshi  Nakamoto sunt ”flatante”, dar nefondate. Stephenson a făcut aceste observații într-un interviu la ”Conversations with Tyler” pe 17 iulie, ca răspuns la sugestia exprimată de revista Reason.


Se pare că o persoană din Coreea de Sud încearcă să profite de pe urma eforturilor companiei Samsung prin înregistrarea mărcii comerciale ”Samsung Coin”. Potrivit unor documente de la Biroul de proprietate intelectuală din Coreea (KIPO), o cerere de înregistrare a mărcii atât în limba engleză, cât și în cea coreeană a fost depusă pe 10 iulie de către o persoană numită Kim Nam-jin.


Pe durata unei discurs din 17 iulie, congresmanul american Patrick McHenry, ce reprezintă Districtul 10 din Carolina de Nord, le-a transmis parlamentarilor că încercările de a opri Bitcoin sunt inutile. ”Lumea pe care Satoshi Nakamoto, autorul whitepaper-ului Bitcoin, și-a imaginat-o, și pe care alții o construiesc reprezintă o forță de neoprit”, a spus McHenry.


Directorul Băncii Centrale din Germania, Jens Weidmann, a făcut unele declarații în favoarea proiectului Libra, pe durata evenimentului G7. Weidmann, președintele Bundesbank și membrul Consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene, a susținut că autoritățile de reglementare mondiale nu ar trebui să suprime proiectul cât timp este în stadiul incipient.


Echipa de cercetare LongHash a descoperit că ora 1 AM UTC prezintă cea mai mare volatilitate a monedei Bitcoin din ultimii 2 ani. 1 AM UTC a avut mai multe impulsuri pozitive și negative pe timeframe de 1 zi decât oricare altă oră a zilei în perioada cuprinsă între 2017 și 2019, potrivit unui studiu publicat de LongHash pe 17 iulie.