Potrivit Bloomberg, 80% din numărul de token-uri USDT disponibili pe piața cripto sunt controlați de către 300 de conturi. Având în vedere că Tether se bazează în mare parte pe tranzacționarea criptomonedelor, „balenele” cu buzunare adânci sunt capabile să se amestece cu ușurință în această piață emergentă.


Coinbase, unul dintre cele mai populare exchange-uri cripto ce are sediul în Statele Unite, și-a propus să exploreze posibilitatea de a lista noi active cripto. Platforma, care a început inițial cu listări sigure precum Bitcoin și Ethereum, și-a extins încet ofertele în ultimii doi ani. Deși nu există nicio garanție de listare, Coinbase a anunțat că examinează următoarele active: Algorand (ALGO,) Cosmos (ATOM,) Dash (DASH,) Decred (DCR,) Matic Network (MATIC,) Harmony (ONE,) Ontology ( ONT) și Waves (WAVES).


Coinone, un exchange important în Coreea de Sud a încheiat un parteneriat cu compania de audit de securitate cibernetică CertiK și compania de comunicare Xangle pentru a oferi mai multă siguranță și transparență investitorilor cripto. Coinone a dezvăluit știrea despre parteneriate într-un anunț din 7 august. Conform anunțului, CertiK și Xangle vor divulga informații de interes public, precum și informații privind auditul contractelor smart.


Autoritatea pentru valori mobiliare din New Jersey a emis două hotărâri de urgență companiilor Zoptax și Unocall pentru a încheia ofertele inițiale de monede (ICO) lansate de acestea. Autoritatea susține că ofertele de token-uri se califică ca oferte de titluri de valoare neînregistrate care sunt de-altfel și frauduloase. Parchetul General din New Jersey a anunțat hotărârile autorității printr-un comunicat de presă pe 7 august. În cazul Zoptax, raportul afirmă că respectivacompanie oferă monedele Zoptax pentru criptocurrency printr-un ICO condus de un site web. Se pare că site-ul web a declarat că ICO are un plafon de 500.000 de dolari, precum și un obiectiv de 3.4 milioane de dolari.


Thailanda intenționează să introducă noi politici de combatere a spălării banilor care să se lege cu actualele reglementări și legi privind criptomonedele. Obiectivul este de a preveni frauda, oferind în același timp un cadru pentru companii astfel încât să profite de activele digitale.


Dharma, un creditor de criptomonede cu sediul în San Francisco, a decis să pună pauză noilor depozite și împrumuturi pe platforma sa. Dharma a anunțat această decizie printr-o serie de postări oficiale pe Twitter din 7 august. ”Deocamdată, întrerupem noi depozite și împrumuturi pe Dharma. Dacă aveți un depozit sau un împrumut existent, veți putea să vă accesați contul și veți avea opțiunea de a retrage fondurile care nu sunt blocate în prezent.”


O nouă clasă de ”investitori instituționali” – susținută de mari instituții financiare, cum ar fi Fidelity – alimentează creșterea prețului Bitcoin din acest an, potrivit primului raport semestrial al firmei de gestionare a activelor digitale Coinshares. Deși raportul atrage atenția asupra faptului că investițiile la nivel de retail scad, acesta a proclamat o nouă eră a dominanței Bitcoin. Coinshares a analizat tendințele pieței din ianuarie până în iunie 2019 și a recunoscut diferențe semnificative între bull run-ul din 2017 și cel actual. ”Patru factori prezenți în bull run-ul din 2017 au lipsit în mod evident în timpul actualei creșteri: atenția larg răspândită în mass-media; creșteri semnificative ale căutărilor termenului ”Bitcoin” pe Google; numărul mare de tweet-uri despre Bitcoin și creșterea prețurilor altcoin-urilor.”


Exchange-ul cripto non-custodial EtherDelta a fost raportat poliției pentru că ar fi efectuat o înșelătorie, potrivit lui Dovey Wan, partener al fondului de investiții cripto Primitive Ventures. Disputa implică vânzarea de token-uri bazate pe Ethereum, native exchange-ului, numite EtherDelta  Tokens (EDT). Conform datelor de la ICO-check, ICO-ul EDT a strâns suma de 176.000 USD.


Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă, a depășit 200.000 de contracte smart ERC20 lansate pe rețeaua sa principală începând cu 5 august 2019. La momentul scrierii acestui articol, există 204.303 token-uri ERC20 în rețeaua Ethereum. Rețeaua blockchain a atins această etapă importantă după ce Vitalik Buterin, co-fondatorul Ethereum, a anunțat că Ethereum 2.0 va repara incapacitatea platformei de a gestiona volumele mari de tranzacții.


Apple a lansat săptămâna aceasta un nou card de credit printr-un parteneriat cu Goldman Sachs și Mastercard, oferind consumatorilor un buy-back de 2% pentru achizițiile făcute cu Apple Pay (serviciul de portofel digital al companiei) și 1% la alte tranzacții. De asemenea, există 3% bani returnați la bunurile și serviciile achiziționate direct de la Apple. Deși Apple Card nu are taxe anuale sau comisioane de tranzacționare, acesta conține unele specificații ”sensibile”. Apple Card nu poate fi utilizat pentru avansuri în numerar sau echivalente de numerar – o interdicție care include criptomonedele, cum ar fi Bitcoin, în conformitate cu acordul clienților publicat pe site-ul Goldman Sachs.


Prețul BTC nu a reușit să treacă de nivelul de 12.000 de dolari pentru a doua oară în ultimele două zile. Deși există multă incertitudine, maximaliștii Bitcoin au cu siguranță ceva de sărbătorit – dominanța criptomonedei este pe punctul de a atinge 70%.


Furnizorul global de servicii de plată Verrency și Coinify, un furnizor de plăți Bitcoin, au anunțat un nou parteneriat care le permite băncilor să le ofere clienților posibilitatea de a utiliza criptomonede pentru plățile de la orice comerciant din întreaga lume. Parteneriatul va împuternici băncile care folosesc platforma intermediară Verrency pentru a integra monede virtuale și portofele digitale cu metodele de plată existente, clienții nefiind nevoiți să utilizeze cardurile preplătite sau de debit special emise. În schimb, băncile pot oferi clienților lor posibilitatea de a efectua plăți oriunde folosind monede virtuale prin intermediul serviciilor de plată existente, cum ar fi cardurile lor fizice și portofelele digitale.


Sidharth Sogani, CEO-ul companiei de cercetare cripto și blockchain Crebaco Global Inc, consideră că India va pierde 12.9 miliarde USD dacă monedele digitale sunt interzise în țară. Sogani a împărtășit această părere cu gazeta de știri AMBCrypto pe 8 august. Potrivit raportului, metodologia celor de la Crebaco include și o analiză cu privire la veniturile pe care companiilor le-ar fi generat în cazul în care criptomonedele ar fi fostlegale.


Subsidiara specializată în tehnologia blockchain a uriașului retailer Overstock, tZERO, intenționează să-și deschidă ușile pentru tranzacționarea titlurilor de valoare tokenizate în patru zile. Saum Noursalehi, CEO-ul tZERO, a dezvăluit știrea celor de la CoinDesk pe 8 august. Conform anunțului, 12 august marchează sfârșitul unei perioade de stagnare de un an după oferta de token-uri a companiei din 2018.


Uriașul german de servicii financiare Allianz Global Corporate & Speciality SE (AGCS) dezvoltă un ecosistem bazat pe tehnologia blockchain pentru a facilita plățile transfrontaliere de asigurare pentru clienții săi instituționali. Allianz lucrează la un sistem blockchain bazat pe token-uri ce va fi utilizat în plățile internaționale de asigurare, informează Forbes pe 8 august. Un purtător de cuvânt de la Allianz a declarat pentru Forbes că firma este încă în faza de experimentare, deși infrastructura de bază a ecosistemului a fost deja dezvoltată și testată.


Omul de afaceri bogat, Eike Batista, a fost arestat de autoritățile braziliene din cauza unei suspectări de spălare de bani, realizată prin tranzacționarea Bitcoin (BTC) în numele soției sale. Detaliile arestării lui Batista au fost raportate de către Cointelegraph Brasil pe 8 august. Procurorii au găsit dovezi care indică faptul că a tranzacționat BTC pentru soția sa, care în prezent nu este cercetată.


KeepKey, un portofel hardware cripto, achiziționat de platforma de tranzacționare cripto ShapeShift în 2017, a anunțat pe 9 august că suportă acum SegWit pentru Bitcoin.