CEO-ul uriașului grup de consultanță financiară deVere Group spune că mișcările recente ale prețului Bitcoin denotă o consolidare a statutului său de aur digital. Nigel Green crede că prețul BTC își va continua creșterea și va atinge 15.000 USD, relatează The Independent.


Coinbase le-a transmis clienților din Marea Britanie că va delista criptomoneda Zcash (ZEC) pe 26 august 2019, la doar câteva zile după ce autoritatea fiscală britanică HM Revenue & Customs a cerut date despre clienții și tranzacțiile de pe exchange-ul cripto. Anunțul a fost raportat pentru prima dată pe 9 august de către utilizatorii exchange-ului din Marea Britanie, care au spus că au fost sfătuiți de Coinbase să retragă fondurile ZEC sau să le convertească în orice altă criptomonedă acceptată înainte de termen. Eventualele solduri rămase pe platformă pe 26 august vor fi convertite automat în GBP.


Echipa de cercetare Binance a detectat noi valuri de atacuri de tip dusting care vizează utilizatorii de portofel Litecoin (LTC). Analiștii la exchange-ul cripto Binance au identificat un atac de tip dusting desfășurat pe scară largă asupra blockchain-ului Litecoin. Mai multe tranzacții au fost identificate cu cantități suspecte, reduse și identice de Litecoin trimise la un număr mare de adrese.


În încercarea de a îmbunătăți veniturile, calitatea vieții și competitivitatea oamenilor obișnuiți în societate, Ministerul Economiei și Societății Digitale (DE) din Thailanda intenționează să utilizeze tehnologii inovatoare precum cea blockchain în dezvoltarea aplicațiilor mobile și a soluțiilor de comerț electronic în următoarele trei luni, informează Bangkok Post pe 11 august.


Criptomonedele au reprezentat în ultimii doi ani un subiect de discuții pentru autoritățile de reglementare din întreaga lume, deoarece au atras atenția publicului în urma creșterii parabolice a prețurilor din 2017. Acum, unele țări au ajuns chiar până la legalizarea plății de către angajatori a angajaților în criptomonede. Noua Zeelandă reprezintă un exemplu de acest fel, iar începând cu 1 septembrie, hotărârea va intra în vigoare.


Banca Poporului Chinez (PBoC) a susținut că moneda sa digitală ”este gata”. Potrivit directorului adjunct PBoC, Mu Changchun, un prototip care adoptă arhitectura blockchain a fost dezvoltat cu succes după cinci ani de cercetare. Anunțul său, făcut în cadrul Forumului China Finance 40, a fost raportat de site-ul local de știri Shanghai Securities News pe 10 august.


Al 13-lea cel mai mare fond de investiții suveran din lume, Mubadala Investment Capital, cu sediul în Abu Dhabi, a făcut o investiție în exchange-ul cripto MidChains. După cum scria ziarul Gulf News, Gulf News, la 11 august, Mubadala Investment Capital a investit în MidChains, o platformă de tranzacționare a monedelor digitale care va fi lansată la sfârșitul anului 2019 în Abu Dhabi. Exchange-ul va fi situat în centrul financiar internațional și în zona liberă Abu Dhabi Global Market (ADGM).


Departamentul de Comerț al Statelor Unite caută să angajeze un informatician specializat în tehnologia blockchain și managementul identității. Potrivit unui anunț de angajare din 9 august, entitatea federală caută o persoană cu cel puțin un an de experiență specializată în dezvoltarea infrastructurii blockchain și desfășurarea de cercetări în tehnologia blockchain, registre (ledger) și contracte cripto. Postul vacant este pe o perioadă determinată, având o ofertă de salariu ce ajunge până la 166.500 USD.


Furnizorul indian de servicii de telecomunicații Reliance Jio Infocomm Limited (cunoscut sub numele de Jio) a declarat că și-a propus să dezvolte cea mai mare rețea blockchain din lume. Vorbind la cea de-a 42-a adunare generală a companiei (1.01) din 12 august, președintele și directorul Shri Mukesh D. Ambani a spus că tehnologia blockchain a format una dintre cele trei domenii principale de expansiune pentru Jio.


OKEx lucrează activ pentru a furniza servicii care să satisfacă nevoile numărului lor de clienți în creștere. Acum exchange-ul este concentrat nu numai pe tranzacționare, ci și pe furnizarea de servicii pentru pool-uri de minat. Într-un interviu pentru WeChat, Alina Yao, șefa pool-ului de minat OKEx, OK Pool, a confirmat că serviciul oferit de exchange era esențial pentru afacerile sale și că echipa ei a lucrat din greu pentru a-l face cel mai bun serviciu din lume.