O nouă inițiativă dorește să ducă descentralizarea cu un pas mai departe prin descentralizarea cheilor private. Tide, un startup non-profit axat pe confidențialitate, susține că a dezvoltat o tehnologie descentralizată ce implică un bot descentralizat sau Delegated Automated Trustee (DAT) pe blockchain. Conform unui anunț din 5 august, DAT poate acționa în calitate de custode al unei chei cripto, poate gestiona accesul la datele cu caracter personal sau permite ca roboții de tranzacționare automatizați să acceseze fonduri fără a avea acces la o cheie completă.


tZERO, platforma deținută de Overstock care susține că este concentrată pe revoluționarea piețelor de capital utilizând tehnologia blockchain, a anunțat că TZROP, titlurile sale de capital tokenizate ce erau tranzacționate anterior doar de către investitorii acreditați, sunt acum disponibile pentru revânzare investitorilor neacreditați, se relatează într-un comunicat de presă din 12 august.


Prețul perechii de tranzacționare XRP/BTC a scăzut dramatic recent din cauza unei vânzări și exploatări coordonate pe noul exchange cripto Beaxy. Toate activitățile de tranzacționare și retragerile au fost oprite. Beaxy, un exchange cripto lansat în luna iunie, se confruntă cu controverse după ce prețul XRP/BTC a înregistrat o scadere din cauza unor vânzări coordonate de către un grup. Criptomoneda a scăzut cu 40% față de BTC în timpul atacului. Până în prezent, făptuitorii sunt încă necunoscuți.


Uriașa companie tech sud-coreeană Samsung a adăugat suport pentru Bitcoin la SDK-ul său Blockchain Keystore. Acest lucru va permite utilizatorilor să folosească Bitcoin în diverse aplicații prin intermediul hardware-ului de stocare securizat al companiei, prezent pe dispozitivele acceptate. Pe lângă adăugarea lui Bitcoin, SDK Samsung Blockchain Keystore va accepta și rețeaua Klaytn. Klaytn este blockchain-ul al celei mai mari companii de mesagerie din Coreea, Kakao.


Utilizatorii exchange-ului cripto Kraken întâmpină dificultăți la conectarea pe site și API (application programming interface). Într-un tweet publicat pe 13 august, Kraken a avertizat publicul că primește rapoarte despre clienți care au probleme legate de conectare la site și API. În schimb, exchange-ul afirmă că investighează problema și va posta actualizari.


Pe 5 august au fost adaugate informații suplimentare într-un dosar mai vechi deschis împotriva startup-ului cripto Ripple. În dosarul inițial se menționează că XRP funcționează ca un titlu de valoare neînregistrat și că Ripple a vândut aceste active, practic, ilegal. Procesul a fost inițiat în anul 2018 de către investitorii cripto de la Compound Finance, o companie care se ocupă de împrumuturi cripto.


Platforma de tranzacționare cripto Poloniex a anunțat că va rambursa fondurile tuturor utilizatorilor care, în luna mai, și-au văzut fondurile, ce erau rezervate în conturile de tranzacționare în marjă, șterse. În total, 18 milioane USD vor fi rambursate, iar fondurile vor fi preluate din taxele de tranzacționare ale schimbului. Poloniex încearcă să îndrepte greșeala jenantă pe care a făcut-o în mai, care a permis ștergerea a 1.800 BTC (20 milioane USD) din fondul de tranzacționare în marjă.


SEC a amânat din nou decizia cu privire la aplicațiile pentru ETF-urile Bitcoin, inclusiv cele propuse de Bitwise Asset Management, VanEck-SolidX și Wilshire Phoenix. Comisia din Statele Unite a decis să amâne din nou mai multe cereri ETF pentru a evalua în continuare dacă instrumentele derivate îndeplinesc condițiile necesare protejării investitorilor. Hotărârile pentru ETF Bitwise au fost amânate până pe 13 octombrie, în timp ce deciziile pentru VanEck-SolidX au fost amânate pentru 18 octombrie, iar hotărârea privind propunerile lui Wilshire Phoenix a fost programată pentru 29 septembrie.


Într-un anunț oficial din 14 august, echipa Binance și-a informat comunitatea despre o viitoare actualizare a sistemului său. Nu este prima dată când Binance își modernizează produsele. De exemplu, una dintre marile actualizări ce a fost realizată pentru rețeaua sa principală este „Galileo”. Cu acea ocazie, compania și-a modernizat atât platformele CEX, cât și DEX. Acum, exchange-ul cripto a anunțat o nouă actualizare a sistemului. Actualizarea va fi inițiată la ora 02:00 (UTC) în data de 15.08.2019 și poate dura aproximativ 6-8 ore până la finalizare.