Unul dintre cei mai populari analiști cripto spune că prețul Bitcoin a intrat oficial în cel de-al 4-lea ciclu parabolic. Peter Brandt, care a prezis cu exactitate începutul ultimului bear market BTC, a postat un tweet în care reprezenta ciclurile parabolice anterioare ale Bitcoin. Graficul evidențiază o nouă creștere parabolică potențială care arată că prețul BTC ar putea urca peste 100.000 USD.


Coreea de Nord a emis duminică o declarație respingând vehement orice rapoarte conform cărora Națiunile Unite ar fi legat statul coreean de atacurile cibernetice asupra exchange-urilor cripto. La începutul acestei luni, s-a raportat că statul nord-coreean a acumulat criptomonede pentru finanțarea programului său de arme. ONU a afirmat că au existat cel puțin 35 atacuri provenit din Coreea de Nord, asupra instituțiilor financiare, exchange-urilor cripto și sectorului de minat, cu scopul de a câștiga valută în 17 țări.


Bitcoin.com, un site web care oferă știri și informații despre Bitcoin Cash și Bitcoin, lansează astăzi (2 septembrie) propriul exchange cripto. Pentru a atrage cât mai mulți traderi pe platformă, pentru următoarele trei luni exchange-ul oferă o varietate de avantaje promoționale, inclusiv ”comisioane negative de tranzacționare de 0.3 la sută”, în care traderii pot primi bani înapoi la toate tranzacțiile. Traderii care s-au pre-înregistrat  beneficiază de o reducere de 25% din comisioanele viitoare pentru tranzacții.


Bitcoin Co. Ltd. (BX.in.th), unul dintre cele mai mari exchange-uri cripto din Thailanda, a anunțat astăzi că va înceta din funcțiune la sfârșitul acestei luni. Exchange-ul a spus că dorește să se concentreze pe ”alte oportunități de afaceri”, fără a oferi detalii suplimentare. BX.in.th va dezactiva toate depozitele după 6 septembrie și va opri serviciile de tranzacționare după 30 septembrie.


Ripple spune că tehnologia sa de plăți transfrontaliere este acum funcțională în 40 de țări de pe 6 continente. Jeremy Light, vicepreședintele companiei pentru conturile strategice ale Uniunii Europene, a declarat Asociației Internaționale a Rețelelor de Transfer de Bani că Ripple a lansat noi coridoare de plăți în America de Nord, Europa, Asia, America Latină și Africa, cu cele mai recente coridoare care alimentează plățile către Nigeria din Canada.


Yves Mersch, un oficial al Băncii Centrale Europene, a declarat că stablecoin-ul Libra de la Facebook ”este captivantă, dar perfidă” în timpul unui discurs din cadrul conferinței BCE de la Frankfurt. Bloomberg a raportat observațiile lui Mersch într-un articol publicat pe 2 septembrie. Mersch a spus că monedele confidențiale nu prea au șanse să înlocuiască ofertele legale emise central.


Vitalik Buterin, co-fondatorul Ethereum (ETH), a declarat că, pentru a crește limita de gas pentru următorul fork, comunitatea ar trebui să înceapă o campanie online. O campanie activă pe Twitter și Reddit ar convinge grupurile de minat mari să crească limitele de gas și să rezolve problema de congestionare a rețelei.


Potrivit datelor furnizate de Whale Alerts, site-ul care urmărește tranzacții semnificative din spațiul cripto, Ripple a transferat recent XRP în valoare de 132 milioane USD către un portofel necunoscut.


Un oficial al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a declarat că monedele digitale fac ”excepțional de dificil” combaterea finanțării terorismului, spălarea de bani și criminalitatea cibernetică pe plan internațional. Neil Walsh, șeful departamentului de infracțiuni cibernetice și de combatere a spălării banilor din cadrul ONU, a declarat că atributul de anonimitate al criptomonedelor oferă un ”nivel în plus de confidențialitate care favorizează infractorii”.


Potrivit Financial Times, managerul de fonduri speculative Alan Howard, care are o avere impresionantă de 1.35 miliarde USD, plănuiește lansarea unui fond cripto cu capital de risc, care va gestiona până la 1 miliard USD în active digitale. Scopul fondului este de a rezolva problemele legate de guvernanța noii clase de active.


Exchange-ul cripto din Japonia Coincheck a anunțat că va reduce domeniul de aplicare al opțiunilor sale de tranzacționare cu marjă pentru a se conforma cu legile locale. Potrivit unei postări din 30 august, oficialii au spus că reduc dimensiunea marjei disponibile pentru margin traderi de la 5x la 4x.


Potrivit unor rapoarte din presa locală, autoritățile vamale din provincia de nord-est a Chinei, Jilin, au oprit recent un caz de trafic de droguri care erau plătite utilizând Bitcoin. Potrivit oficialilor vamali, achiziționarea de droguri cu criptomonede a devenit o nouă tendință și prezintă multe dificultăți autorităților chineze. Pe 16 iunie 2019, oficialii vamali din Changchun au găsit un colet suspect din Singapore care conținea 10 cutii de pastile nemarcate. Ulterior, s-a descoperit că aceste pastile conțineau clorhidrat de tramadol. Fiind un medicament controlat de stat în China, tramadolul prezintă riscuri de dependență fizică și psihică și are un potențial ridicat de abuz.


O vulnerabilitate a codului care poate forța oprirea computerului a fost depistată în cadrul unui client Ethereum – Parity. Parity conectează peste 3.000 de servere de pe glob la rețeaua blockchain Ethereum. Parity Technologies, startup-ul responsabil pentru construirea și întreținerea clientului Ethereum, a lansat codul actualizat pentru remedierea erorii.


În conformitate cu solicitarea băncii Halifax, Ernst & Young, o firmă de servicii profesionale multinaționale ”Big Four” și responsabilă de procedurile judecătorești ale exchange-ului cripto QuadrigaCX, a solicitat unui judecător al Curții Supreme a Nova Scotia să transfere cazul la Toronto, pentru a economisi costurile, informează The Star.


Dharma, o firmă de împrumuturi cripto din San Francisco, a anunțat începerea unei versiuni Beta închise pentru o nouă versiune a platformei sale. Dharma a dezvăluit inițiativa pe blogul său oficial în data de 29 august. Conform anunțului, Dharma a încheiat un parteneriat cu Compound, o piața monetară bazat pe Ethereum, și va folosi protocolul său drept infrastructură pentru noua platformă. În plus, Dharma își va face acum contractele smart publice înainte de producție, conform anunțului.


trueDigital, un furnizor de produse pentru piețele de active digitale, a anunțat cel mai nou parteneriat cu specialiștii în date Crux Informatics (Crux). Prin acest parteneriat, ratele de referință pentru OTC-ul oferit trueDigital vor fi disponibile pentru clienții instituționali Crux Informatics. Indicii vor oferi comunității cripto prețuri de calitate instituțională pentru Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH), provenite de la 12 producători de piață (market makers) OTC.


Analiștii financiari spun că un număr tot mai mare de investitori retaileri pariază pe Bitcoin (BTC) ca o acoperire împotriva turbulenței macroeconomice determinată de războiul comercial dintre Statele Unite și China. London Economic a dezvăluit știrea pe 29 august, citând datele furnizate de către eToro, o platformă de investiții și o rețea de socializare din Marea Britanie.