Eligma, o startup de plăți cripto cu sediul în Slovenia, a strâns aproximativ 4.4 milioane USD de la firma Bitcoin.com deținută de către Roger Ver și de la compania cu capital de risc Pangea Blockchain Fund. Fondatorul și CEO-ul Eligma, Dejan Roljic, a declarat că firma ”și-a dublat evaluarea” în ultimele 16 luni de la lansare. Interesant este faptul că Pangea Blockchain Fund este susținută de Ver însuși, care a investit de asemenea în această companie la începutul acestui an. Ver se alătură Eligma ca membru al consiliului de administrație.


Compania Security Matters, care este listată pe bursa Australian Securities Exchange, a depus o cerere de brevetare în Statele Unite cu privire la un sistem blockchain pentru gestionarea lanțului de aprovizionare cu canabis. Sistemul propus ar putea fi aplicat pentru a marca, urmări și gestiona lanțul de aprovizionare pentru plante, produse și ingrediente derivate din canabis, informează ZDNet.


Exchange-ul cripto Binance a anunțat lansarea fazei a 2-a a serviciului său Binance Lending. Faza 1 a fost lansată pe 28 august și a permis utilizatorilor accesul la împrumutarea a 3 monede digitale: Binance Coin (BNB), Ethereum Classic (ETC) și Tether (USDT). A doua fază va oferi utilizatorilor posibilitatea de a împrumuta câteva noi active digitale precum: Ethereum (ETH), Cardano (ADA) și Bitcoin (BTC).


Criptomoneda Bitcoin Cash (BCH) s-a confruntat în această săptămână cu noi critici, după ce unul dintre dezvoltatorii săi a părut să admită faptul că rețeaua nu poate procesa blocuri mai mari. Într-un schimb de replici pe Reddit din data 2 septembrie, Amaury Séchet, prin intermediul contului său u/deadalnix, dezvoltatorul a sugerat că un nod BCH nu va fi capabil de procesarea unui bloc de tranzacții de 2 mb sau mai mare. Séchet este dezvoltatorul principal al Bitcoin ABC.


Acționarul exchange-ului Bitfinex Zhao Dong a susținut că Tether intenționează lansarea unei versiuni de stablecoin susținut de un coș de mărfuri precum aur, petrol și cauciuc. Dong a spus că inițiativa de a emite un stablecoin legat de un coș de mărfuri a fost cu scopul de a atenua riscurile asociate cu păstrarea unor cantități mari de fonduri depozitate în bănci.


Companiile de administrare a investițiilor VanEck Securities Corp. și SolidX Management intenționează să vândă joi un ETF (exchange-traded fund) investitorilor instituționali. Potrivit Wall Street Journal, aranjamentul ”neobișnuit” este în conformitate cu articolul 144A al Securities and Exchange Commission (SEC) din SUA, care permite vânzarea de titluri de valoare plasate în mod privat ”cumpărătorilor instituționali calificați”.


Exchange-ul cripto Binance a achiziționat JEX, o platformă de tranzacționare cripto care oferă servicii de tranzacționare spot și instrumente derivate. Binance a anunțat achiziția pe 2 septembrie, spunând: ”JEX se va alătura ecosistemului Binance în calitate de Binance JEX și se va concentra pe dezvoltarea continuă a pieței de derivate cripto.”


Investitorul și co-fondatorul american al Morgan Creek Digital Assets, Anthony Pompliano, a susținut că lui Satoshi Nakomoto ar trebui să i se acorde premiul Nobel pentru pace pentru inventarea criptomonedei Bitcoin. Într-un tweet publicat pe 3 septembrie, Pompliano a scris: ”Satoshi ar trebui să câștige premiul Nobel pentru pace. În sfârșit, avem o monedă care poate să-și asume statutul de rezervă globală fără ca cineva să fie nevoit să se angajeze în violență.”


Yves Mersch, membru al consiliului executiv al Băncii Centrale Europene (BCE), a vorbit despre proiectul Libra în cadrul unei conferințe, în care a afirmat cu îndrăzneală că Libra este un ”cântec de sirenă” care va duce în final la formarea unui ecosistem ”asemănător unui cartel”.