SM Entertainment, una dintre cele mai importante agenții de talente pop din Coreea de Sud, intenționează să-și construiască propria rețea blockchain cu o criptomonedă nativă, încercând să câștige lupta împotriva unei revolte a acționarilor și a scăderii prețului acțiunilor. Joo Sang-sik, directorul departamentului tech al companiei, CT-AI Labs, a făcut anunțul în cadrul ”Conferinței pentru Dezvoltatori Upbit” din Incheon, pe 4 septembrie, relatează IT Chosun.


Un bărbat tailandez în vârstă de 48 de ani, autointitulat ”vrăjitorul cripto”, a fost arestat în Bangkok pentru o presupusă implicare într-o fraudă cripto de 500 de milioane baht (aproximativ 16.3 milioane USD). Bangkok Post relatează pe 5 septembrie că autoritățile l-au prins pe Mana Jumuang, care a fost sub mandat de arestare din data de 23 august, în timp ce juca fotbal în districtul Huai Khwang din Bangkok.


Jonathan Johnson, recent numit CEO interimar al retailerului online Overstock, a declarat că o anchetă a Comisiei de valori mobiliare și schimb (SEC) a SUA privind vânzarea de token-uri a filialei sale blockchain tZERO este ”aproape inactivă”. Johnson a dezvăluit informațiile pentru Fox Business într-un interviu publicat marți: ”Nu am avut cereri de informații [de la SEC] de aproape un an”. SEC a efectuat o examinare asupra vânzării de token-uri de la tZERO în valoare de 250 de milioane USD în februarie 2018, pentru a stabili dacă au existat încălcări ale legilor federale privind valorile mobiliare.


Blockchain.com intenționează să strângă 50 de milioane USD pentru a investi într-o serie de startup-uri și criptomonede, relatează Yahoo Finance. Eforturile vor fi gestionate de către un partener fondator al Blockchain.com Ventures Sam Harrison. Conform profilului LinkedIn al lui Harrison, fondul este deja înființat și este susținut în prezent de Lightspeed Venture Partners.


Rainforest Foundation SUA este un ONG, non-profit, cu sediul în New York, care lucrează în America Centrală și de Sud, care acum speră să sprijine eforturile de anti-defrișare cu ajutorul tehnologiei blockchain și criptomonedelor. Pe 4 septembrie, Fundația Rainforest s-a adresat comunității cripto cu scopul de a cere sprijinul lor pentru a lupta împotriva defrișărilor și a incendiilor forestiere din Brazilia.


Platforma de tranzacționare Coinbase le oferă clienților săi șansa de a ajuta victimele uraganului Dorian din Bahamas prin intermediul activelor digitale. Donațiile pentru victime sunt acceptate prin intermediul organizației non-profit Lend a Hand Bahamas, care a încheiat o colaborare cu Coinbase și BitPay, pentru a permite celor nevoiași să accepte donații sub formă de criptomonede.


Una dintre cele mai mari bănci din Emiratele Arabe Unite a adoptat o platformă blockchain de contabilitate pentru tranzacțiile fizice de la compania Dltledgers din Singapore, relatează Ledger Insights. Prima tranzacție a implicat mărfuri în valoare de 6.5 milioane USD ce au plecat din Canada către Bangladesh; aceasta face ca Abu Dhabi Commercial Bank să fie prima bancă din regiune care să utilizeze tehnologia blockchain pentru finanțarea comerțului.


Aion Network, o platformă pentru dezvoltarea de aplicații descentralizate (dApp), împreună cu Web3 Labs au anunțat astăzi integrarea Web3j Aion pentru a sprijini Aion Virtual Machine (AVM). AVM este un mediu de execuție blockchain compatibil JVM (Java Virtual Machine) care pune la dispoziție întregul ecosistem Java și permite utilizatorilor să scrie contracte smart în limbajul de programare Java.


OKLink, o filială a exchange-ului cripto OKEx, a lansat al 3-lea raport de audit cu privire la numărul de token-uri USDK realizat de către compania de audit Armanino, pentru a oferi transparență maximă în ceea ce privește suma de USD deținută de Prime Trust.


Este posibil ca Apple să nu fie pe deplin la bordul trenului cripto, dar cu siguranță acordă o atenție deosebită. Vicepreședintele Apple Pay, Jennifer Bailey, a declarat recent pentru CNN că uriașa companie tech consideră că monedele digitale au un ”potențial interesant pe termen lung”.


Un oficial al Băncii centrale din China a oferit detalii suplimentare despre viitoarea monedă digitală a țării, spunând că ”designul” acesteia va fi similar cu proiectul cripto Libra. Mu Changchun, director adjunct al departamentului de plăți al Băncii Populare Chineze (PBoC), a făcut aceste observații în cadrul unei conferințe din această săptămână, relatează Reuters. Changchun a adăugat că moneda digitală ar putea fi utilizată și în cadrul serviciilor de plată, precum WeChat și Alipay.


O tranzacție de 1 miliard de dolari în BTC a devenit cunoscută nu datorită dimensiunii sale, ci pentru că expeditorul său a cheltuit prea mult pentru taxe. Potrivit serviciului de monitorizare de pe Twitter, Whale Alert, în tranzacție nu au fost implicate portofele cunoscute. O teorie a sugerat că fondurile ar putea fi legate de platforma de tranzacționare instituțională Bakkt, care începe de astăzi să accepte depozitele clienților.


LVC Corporation, filiala uriașei platformei de mesagerie japoneze LINE axată pe active digitale, a obținut o autorizație de operare a exchange-ului cripto de la autoritatea de reglementare financiară a Japoniei, informează Cointelegraph Japan.


Deoarece yuanul chinez scade în valoare din cauza unor factori precum războiul comercial cu SUA, există semne că din ce în ce mai mulți cetățeni chinezi  își mută fondurile în spațiul cripto. Conform unei analize a prețurilor pe 30 de zile realizată de Bloomberg, corelația negativă dintre yuan și Bitcoin a scăzut la un nivel record în ultimele șapte zile.


Autoritatea de Servicii Financiare din Malta (MFSA), a declarat că va ”monitoriza în mod activ” întreprinderile cripto autorizate din țară pentru a preveni spălarea banilor. Autoritatea de reglementare a publicat vineri un plan strategic de 3 ani 2019-2021, spunând că își va moderniza abordarea de reglementare pentru a fi pregătită și a fi cu un pas înainte. ”Vom continua să lucrăm îndeaproape cu FIAU [Unitatea de analiză a informațiilor financiare] și cu alte autorități naționale și internaționale, inclusiv cu cea mai nouă entitate înființată Autoritatea de Inovație Digitală din Malta (MDIA)”, a declarat MFSA.


Într-o afirmație uluitoare în cadrul unui interviu pentru Bloomberg, William Quigley, co-fondatorul Tether, a recunoscut faptul că nu este atât de important ca token-urile USDT să aibă o acoperire completă. Tether este încă sub presiune pentru că s-ar presupune că nu deține rezerve complete pentru a sprijini suma USDT care circulă. Această presupunere a ajuns chiar și la procurorul general din New York.


Conform cercetărilor realizate de către agenția globală de rating Moody’s, industria Blockchain va deveni standardizată până în 2021. Lipsa actuală de standarde și operabilitatea împiedică industria sistemelor de securitate din adoptarea tehnologiei.


Adresa destinatară a tranzacției de 1 miliard de dolari în BTC din data de 6 septembrie este acum considerat a fi prima adresă non-exchange cea mai bogată. Portofelul destinatar al imensei tranzacții de 94.504 BTC (1.031 miliarde USD) este cea mai bogată adresă Bitcoin, care nu este asociată cu nicio companie legată de spațiul cripto, potrivit datelor oferite de Bitinfocharts.