LG Electronics este cel mai mare concurent pe care Samsung îl are în ceea ce privește relațiile interne. Mulți experți din industrie consideră că LG va crea în curând propriile smartphone-uri blockchain ca urmare a recentei inițiative de la Samsung – KlaytnPhone. Potrivit gazetei de știri sud-coreene Chosun, mulți experți din industrie sunt mai mult decât convinși că LG urmează să-și lanseze propriul telefon blockchain. Sursele spun că lansarea unui astfel de produs va avea loc în viitorul apropiat.


Prețul Bitcoin a început să stagneze după o vară în care a predominat volatilitatea. Cu toate acestea, dacă noile predicții pe termen scurt în ceea ce privește prețul său sunt corecte, trimestrul 4 ar putea înregistra o nouă scădere a valorii. Acum, unii analiști precum Dave the Wave (@davthewave) interesați să prezică viitorul pe termen scurt al prețului Bitcoin susțin că o altă serie de tendințe negative ar putea avea loc:


Producătorul principal de ASIC-uri (Application Specific Integrated Circuit) Bitmain a anunțat două noi modele de dispozitive de minat S17. Cele două dispozitive, și anume S17e și T17e, vor fi lansate ambele pe 9 septembrie. Compania susține că ambele modele oferă îmbunătățiri, precum o eficiență mai mare, funcționare mai stabilă și mai multă longevitate.


Potrivit Whale Alert, Ripple a transferat 100.000 XRP, în valoare de 26.3 milioane USD către portofelul lui Jed McCaleb, unul dintre fondatorii Ripple, a fostului exchange Mt. Gox și Stellar. Noua posesie se adaugă la cele 9 miliarde de token-uri XRP pe care McCaleb le are încă de la întemeierea startup-ului Ripple. McCaleb, care a părăsit compania, are un istoric în ceea ce privește vânzarea de cantități uriașe de XRP. Într-o piață care se luptă să-și mențină prețul ”la suprafață”, McCaleb ar putea înrăutăți lucrurile.


Nick Szabo, creatorul Bit Gold și recunoscut informatician, a publicat o serie de tweet-uri în care arată volatilitatea Bitcoin (BTC) și capitalizarea realizată. Graficele arată că volatilitatea pe piața criptomonedelor a scăzut în ultimii ani și capitalizarea sa de piață s-a stabilizat în timp.


Compania de minat Bitcoin din Germania, Northern Bitcoin, și-a testat ”cu succes” noul container mobil de minat cu răcire pe aer pentru operațiuni în aer liber. Firma a spus că noul container, în care sunt instalate 144 de ASIC-uri, reprezintă o construcție personalizată pe 6 metri destinată răcirii calculatoarelor ce efectuează calculele de minat. Northern Bitcoin are deja o soluție de container cu răcire pe apă. Compania în prezent operează 21 de containere cu răcire pe apă de 12 metri, fiecare având 210 mineri ASIC. ”Ca și varianta răcită cu apă, containerul răcit cu aer este <extrem> de mobil. Acest lucru ne permite să reacționăm flexibil la toate opțiunile de amplasare într-un timp scurt”, a spus Moritz Jäger, CTO-ul companiei.


Finney, primul smartphone blockchain din lume, va fi disponibil în curând pentru achiziționare în  Bangladesh. Conform unui raport al ziarului The Daily Star din 9 septembrie, Comisia de reglementare a telecomunicațiilor din Bangladesh a aprobat telefonul pentru import în august și va fi disponibil pe piața din Bangladesh începând cu luna octombrie.


Offchain Labs a lansat versiunea alpha a soluției sale de scalare Ethereum și a anunțat o nouă rundă de finanțare de la Coinbase Ventures. Programul Offchain Labs Arbitrum este compatibil cu aplicațiile descentralizate Ethereum și este conceput pentru a permite contractelor smart să proceseze mai mult de 500 de tranzacții pe secundă. Compania lansează codul Arbitrum ca un proiect open-source, astfel încât alți dezvoltatori să poată construi dApp-uri.


Browser-ul web Brave, axat pe confidențialitate, a devenit cel mai descărcat browser pentru Android în Japonia. Potrivit unui postări recente de pe Reddit, aceasta este prima dată când Brave ocupă primul loc într-o țară mare. Brave a devenit popular printre utilizatorii cripto datorită caracteristicilor sale de confidențialitate.