Procesatorul de plăți cripto, BitPay, este pe cale să se confrunte cu un alt val de publicitate negativă. De această dată a refuzat să transfere fonduri trimise ca donații către Presa Liberă din Hong Kong (HKFP). Fondatorul și redactorul-șef al HKFP, Tom Grundy, a informat susținătorii săi că donațiile sub formă de criptomonede au fost temporar suspendate. Motivul pentru aceasta a fost că BitPay a refuzat să transfere donații în ultimele trei săptămâni.


Cu scopul de a stimula adopția criptomonedei XRP, precum și de a ajuta la dezvoltarea ecosistemului XRPL, XRP Community Fund a fost înregistrat oficial în Olanda ca fundație. Ceea ce a început inițial ca o idee, XRP Community Fund a fost creat de dezvoltatorul XRPL, Wietse Wind, împreună cu alți câțiva membri ai comunității.


Din 1.650 de cripto-entuziaști din Iran care au luat parte la anumite sondaje, 25% au câștigat de la 500 la 3.000 USD pe lună din operațiunile lor cu criptomonede, relatează firma de analiză Gate Trade. Aceste date oferă o privire exclusivă în evoluția comunității Bitcoin iraniene și, până în prezent, se pare că schema clasică de investiții ”store of value” (depozit de capital) are rezultate.


Elixxir, platforma de tranzacții care rulează pe un blockchain ”full-stack”, a anunțat lansarea versiunii alpha a rețelei XX. Rețeaua este menținută de noduri administrate de operatori independenți și reprezintă prima demonstrație publică a cMix, rețeaua de tranzacții care segmentează metadatele și oferă confidențialitate și securitate fără precedent pentru consumatori săi.


Cântărețul și producătorul american Akon a făcut unele declarații foarte interesante în favoarea criptomonedei Bitcoin. Vorbind cu Angela Yee și DJ Envy într-un interviu pentru Breakfast Club (radio), Akon și-a exprimat părerile cu privire la ceea ce face din Bitcoin o monedă mai bună decât dolarul american. Faptul că monedele digitale se bazează pe încrederea oamenilor și nu pe un sistem financiar impus de guverne îl face mai puternic decât orice monedă fiat din lume, potrivit muzicianului.


Furnizorul de servicii de custodie Legacy Trust intenționează să lanseze o nouă inițiativă axată în întregime pe soluții de custodie pentru criptomonede de rang instituțional. Numită First Digital Trust, compania ajută la dezvoltarea serviciilor de custodie a activelor digitale existente de la Legacy Trust ca o entitate separată cu propriile parteneriate și acționari unici.


Exchange-ul cripto OKEx a anunțat că va lista în curând token-ul nativ al rețelei descentralizate Hedera Hashgraph – HBAR. Platforma va fi adăugat în perechi de tranzacționare cu BTC, USDT, USDK începând cu 17 septembrie. Depozitele și retragerile se vor deschide pe 16 septembrie și respectiv pe 24 septembrie.


Agregatorul de date cripto CoinGecko și-a îmbunătățit instrumentul “Trust Score” pentru a aduce mai multă transparență mediului de tranzacționare cripto. Sistemul de notare re-conceput al companiei va evalua exchange-urile globale de criptomonede folosind valori mai complexe, și nu doar lichiditatea.


Mastercard a încheiat un parteneriat cu compania blockchain R3 pentru a dezvolta o soluție de plată transfrontalieră. Potrivit unui comunicat de presă de la Mastercard, cele două firme intenționează să dezvolte o soluție de plată transfrontalieră bazată pe tehnologia blockchain. Se presupune că sistemul se va concentra pe conectarea rapidă a infrastructurilor, schemelor și băncilor la nivel mondial.


Startup-ul cripto Pundi X și-a prezentat smartphone-ul blockchain Blok on Blok (BOB) în cadrul expoziției comerciale IFA din Berlin, relatează CIOL. Pundi X susține că BOB este primul smartphone în care fiecare bit de date va fi executat în ecosistemul blockchain Function X – blockchain-ul companiei.


Binance a lansat piețele futures într-un mod închis doar cu invitații. După o perioadă de testare pe cele două platforme futures ale sale, exchange-ul lider a marcat un interes semnificativ. Volumele de tranzacționare au ajuns la 150 milioane USD, exprimate în Tether (USDT). Deocamdată, Binance oferă futures pe BTC/USDT.


CasperLabs, startup-ul care intenționează să îmbunătățească scalabilitatea Ethereum fără a sacrifica descentralizarea sau viteza, a strâns 14.5 milioane de dolari într-o primă rundă de finanțare. Investiția este condusă de finanțatorul Terren Peizer, supranumit ”Zelig of Wall Street”, prin intermediul companiei sale personale, Acuitas Group Holdings.


TokenSoft lansează un nou instrument pentru a ajuta emitenții de token-uri să conformeze cu cerințele valorilor mobiliare. Facilitatorul titlurilor de valoare tokenizate a anunțat marți că a creat un grup administrativ pentru agenții de transfer, construind în esență un instrument software pentru a ajuta băncile, trusturile și alte terțe părți pentru a gestiona mai ușor STO-urile (security token offerings) în numele emitenților lor.


Exchange-ul Gemini a introdus un serviciu de custodie licențiat pentru criptomonede. Noul serviciu se numește Gemini Custody™ și va susține un număr mare de active digitale. Știrea a fost dezvăluită pe 10 septembrie de către platforma de tranzacționare pe blogul Medium.


Potrivit gazetelor de știri braziliene, forțele de ordine au reușit să captureze un grup de persoane, care a vândut bancnote false pe dark web în schimbul Bitcoin (BTC). Activă din 2017, operațiunea a creat 1.3 milioane EUR în bani falși. Liderul, din Portugalia, a fost găsit și extrădat din Columbia săptămâna aceasta.