Platforma emitere a titlurilor de valoare tokenizate tZERO, a anunțat un parteneriat cu startup-ul media BLOQ FLIX pentru tokenizarea finanțării filmelor. Compania a dezvăluit planurile joi, pe fondul unei perioade de reorganizare în urma unei pierderi trimestriale de 10 milioane USD și a plecării bruște a CEO-ului Overstock, David Byrne.


Guvernul francez a solicitat reglementări cripto la nivelul Uniunii Europene (UE), precum și crearea unei ”monede digitale publice”. ”Un cadru comun” pentru criptomonede este necesar pentru cele 28 de țări ale UE, a declarat ministrul francez al Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor finanțelor UE din Finlanda, informează Reuters.


Potrivit unei postări recente de pe Medium, fondatorul Zelle, Mike Kennedy, a fost numit noul CEO al Interstellar. Scopul principal al Interstellar este de a construi ecosistemul Stellar Blockchain, sporind astfel adopția acestuia. Jed McCaleb, co-fondatorul Stellar, este încrezător că Mike Kennedy este ”o alegere perfectă” pentru Interstellar, având în vedere succesul său cu Zelle, având ca și clienți nume importante din industrie precum JPMorgan Chase și Bank of America.


Coreea de Nord, despre care se crede că utilizează criptomonedele pentru finanțarea armelor de distrugere în masă, va organiza cea de-a doua conferință cripto și blockchain în luna februarie a anului viitor. Evenimentul vine în urma primei conferințe din aprilie 2019 care a atras 100 de persoane. Aceasta a fost declarată un succes de către nord-coreeni și prin urmare a fost promisă o a doua conferință mai mare.


Chicago Mercantile Exchange (CME) solicită autorităților de reglementare ale Statelor Unite să le permită clienților să-și dubleze pozițiile futures pe Bitcoin. Conform Nasdaq, CME a realizat deja demersuri în această privință în fața Comisiei de tranzacționare a contractelor futures (CFTC). Dacă va avea succes, fiecare investitor ar putea deschide 2.000 de contracte pe lună, în loc de 1.000 cum este în prezent.


F.C. Watford, un club de fotbal profesionist din Marea Britanie, și-a extins parteneriatul cu Sportsbet.io, o firmă de pariuri sportive online, pentru a permite plasarea simbolului Bitcoin (₿) pe mânecile tricourilor jucatorilor. De asemenea, mulțumită acestui parteneriat, fanii Watford vor putea să achiziționeze produsele sportive oferite de club utilizând Bitcoin (BTC), relatează Sportspromedia.


Bank of Venezuela, banca de stat a Venezuelei, va fi în curând prima instituție financiară din lume care va accepta atât criptomonede cât și monede fiat. Înregistrarea portofelului pentru criptomoneda ”Petro” a țării tocmai a început. Banca Venezuelei a deschis înregistrările pentru portofelul cripto dedicat criptomonedei Petro după un ordin executiv al președintelui Nicolas Maduro de la începutul lunii iulie. În cadrul băncii a fost creată o infrastructură dedicată tranzacționării criptomonedelor și Petro.


Exchange-ul cripto Coinbase a anunțat că va face în curând posibilă cumpărarea, vânzarea și depozitarea criptomonedei DASH pentru utilizatorii săi de nivel ”pro”. Listarea criptomonedei va avea loc săptămâna viitoare pe 16 septembrie.


Criptografia înseamnă securitate. Noțiunea de a avea o cheie de portofel cripto publică și privată și mai multe hash-uri se adaugă la straturile de securitate, dar la baza lor se află un computer care prelucrează toate datele. Cercetătorii au dezvăluit recent vulnerabilități în anumite cipuri ale serverului Intel care pot permite înregistrarea intrărilor de la tastatură. Potrivit cercetătorilor de securitate, este posibil ca atacatorii să poată exploata o vulnerabilitate în anumite procesoare de server Intel, pentru accesarea datelor sensibile care circulă prin ele. În 2011, compania de microprocesoare a introdus o îmbunătățire a performanței procesoarelor, pentru a permite conectarea perifericelor direct prin cache, fapt ceea ce a dus la apariția problemelor de securitate.


GXChain, unul dintre cele mai apreciate proiecte blockchain din China, a fost ”vizitat” recent de către autoritățile chineze. Prețul token-ului GXC a scăzut în urma știrilor. Pe 11 septembrie, Departamentul de Poliție Gushu a făcut o razie la sediul central al GXChain, confiscand documente și calculatoarele cu date sensibile. În urma raziei biroul a fost sigilat pentru a nu permite nimănui să intre.