Startup-ul blockchain SpaceChain a câștigat o subvenție de 60.000 de euro de la Agenția Spațială Europeană (ESA) pentru cercetarea cazurilor de utilizare a sistemului de portofele blockchain bazat pe sateliți. Subvenția acordată de fondul de activitate ”kick-start activities” al ESA susține eforturile SpaceChain de a pune pe orbită o rețea de sateliți distribuită multi-sig cu o securitate foarte ridicată. Compania are deja noduri blockchain testate în spațiu.


Pe măsură ce criptomonedele devin o acoperire favorabilă împotriva inflației, platforma de tranzacționare Huobi se extinde către Argentina. Compania a declarat marți că a lansat Huobi Argentina, un exchange local care va facilita achizițiile de criptomonede utilizând pesoul argentinian.


Serviciul de mesagerie LINE a lansat oficial un exchange cripto pentru cei 80 de milioane de utilizatori din Japonia, la doar câteva zile după ce platforma a primit aprobarea din partea autorităților de reglementare.Furnizorul de servicii de mesagerie cu sediul în Shinjuku, deținut în proporție de 73.36% de către Naver din Coreea de Sud, a declarat marți că noul exchange denumit Bitmax, oferă spre tranzacționare 5 active cripto: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH ), Ripple (XRP), Cash Bitcoin (BCH) și Litecoin (LTC).


Keith Mali Chung – co-fondatorul și președinte companiei blockchain Loopblock Network cu sediul în Africa – a returnat aproximativ 80.000 USD în Bitcoin (BTC), sumă ce i-a fost trimisă din greșeală către portofelul acestuia. Chung – cunoscut pe Twitter ca ”Bitcoin Keith (The African Bitcoin Bull)” – a comentat despre incidentul din 12 septembrie: ”Am primit o sumă imensă de BTC de la un expeditor necunoscut și este cu siguranță o greșeală a cuiva cu care am tranzacționat anterior […]”.


Ministrul german al Finanțelor, Olaf Scholz, a declarat că autoritățile de reglementare nu pot accepta valute paralele, cum ar fi proiectul stablecoin realizat de Facebook – Libra. Conform Reuters, pe 17 septembrie, vice-cancelarul german și ministrul finanțelor, Olaf Scholz, a declarat în timpul unei discuții din cadrul comisiei de la Berlin că propunerea realizată de Facebook va fi în mod clar respinsă. El a spus: ”Nu putem accepta o monedă paralelă. […] Trebuie respinsă în mod clar”.


Citi, IBM și Ubisoft s-au alăturat ca parteneri corporativi ai acceleratorului blockchain susținut de guvernul din Singapore – Tribe. Tribe Accelerator a anunțat miercuri știrea, spunând că cele trei companii vor ajuta startup-urile participante să își comercializeze produsele și să-și extindă operațiunile la nivel global, dincolo de Singapore.


Dorothy D. DeWitt, fost consilier general al departamentului de afaceri de la Coinbase, este acum director al diviziei de supraveghere a piețelor la Commodity Futures Trading Commission din Statele Unite (CFTC). DeWitt va supraveghea inițiativele derivate ale CFTC și va evalua ”noile produse tranzacționate pe platforme”, cum ar fi contractele futures pe Bitcoin, informează CFTC.


Echipa Hedera Hashgraph a anunțat lansarea cu succes a rețelei sale publice blockchain pe 16 septembrie. Rețeaua blockchain cuprinde la rândul ei 26 de aplicații descentralizate (dApp). Conform unui comunicat de presă, platforma Hedera Hashgraph este acum deschisă publicului larg după luni de zile aflate într-o rețea beta închisă.


Grupul de hackeri Panda, responsabil pentru atacul malware ”MassMiner” axat pe minat criptomonede din 2018, și-a făcut din nou apariția. Grupul ce minează Monero utilizează instrumente de acces la distanță (RAT) și diverși malware pentru accesarea și exploatarea computerelor vulnerabile cu scopul de a mina criptomonede. Metodologia grupului nu a fost considerată a fi una dintre cele mai sofisticate. Cu toate acestea, grupul și-a actualizat acum infrastructura pentru a exploata noi vulnerabilități de securitate. Potrivit unui studiu recent realizat de echipa de cercetare Talos de la Cisco, grupul Panda a reapărut, iar ultimul său atac a fost în luna august 2019. Cercetătorii Talos, Christopher Evans și David Liebenberg, au declarat: ”Exploatarea persistentă a aplicațiilor web vulnerabile la nivel mondial, instrumentele lor care le permit să penetreze rețelele și utilizarea RAT-urilor, pun în pericol organizațiile din întreaga lume, riscând utilizarea în mod fraudulos a resursele de sistem în scopuri de minat, sau mai rău în extragerea informațiilor sensibile.”


Celer Network, o platformă de scalare de nivel 2, a anunțat un parteneriat cu NEO, unul dintre cele mai mari blockchain-uri publice și ecosisteme dApp. NEO va integra tehnologia de scalare de nivel 2 a Celer Network pentru a îmbunătăți performanța și capacitatea de utilizare a dApp-urilor. În timp ce Celer va beneficia de diversitatea aplicațiilor descentralizate din ecosistemul NEO.


Proiectul de lege 1025 al Senatului, ce va face ca moneda digitală a Venezuelei, Petro, să devină ilegală în Statele Unite, va fi adoptat luni. Atingând mai multe aspecte, acest lucru ar putea avea consecințe uriașe asupra întregii industrii cripto. Încă odată guvernul american a demonstrat că nu este interesat de adoptarea reglementărilor spațiului blockchain. Unii legiuitori au făcut eforturi pentru o actualizare asupra legilor în vigoare privind valorile mobiliare și alte infrastructuri financiare pentru a se putea adapta mai bine la perioadele de schimbare. Cu toate acestea, în ciuda a aproximativ 20 de proiecte de lege referitoare la tehnologia blockchain deja în așteptare la Congresul Statelor Unite, în curând unul ar putea obține în mod neașteptat undă verde – un proiect de lege care ar interzice utilizarea criptomonedei din Venezuela, Petro.


Soluția blockchain software-as-a-service de la Kaleido va oferi acum un serviciu avansat de protecție a confidențialității. În cadrul evenimentului de la Tel Aviv, Ethereal Summit, compania a anunțat un parteneriat cu QEDIT, un dezvoltator de servicii de confidențialitate pentru blockchain-uri. Prin acest parteneriat, firma va permite clienților să-și protejeze informațiile sensibile utilizând criptografia zero-knowledge-proof (ZKP) atunci când tranzacționează active tokenizate pe piața lor. Deși tehnologia este aplicabilă pe scară largă, are o utilitate specială în sectoarele energiei și financiare. Compania a lucrat cu mărci consacrate precum T-Mobile, Sony, Fox și UnionBank, pentru a construi rețele blockchain.


Deutsche Bank s-a alăturat Interbank Information Network, o rețea blockchain dezvoltată de JPMorgan la care ia parte peste 60 de bănci, potrivit Financial Times. IIN permite băncilor membre să facă schimb de informații legate de plățile internaționale utilizând tehnologia blockchain. Până în acest moment, majoritatea membrilor rețelei au fost bănci mai mici și clienți ai băncii JPMorgan.


Pe 16 septembrie, CEO-ul Binance Changpeng Zhao a postat un tweet prin care declara că platforma futures de la Binance a fost atacată cibernetic.


Economistul Bitcoin și autorul cărții ”The Bitcoin Standard: The Decentralized Alternative to Central Banking ” numește piețele valutare un ”pas tehnologic înapoi”. Într-o serie de tweet-uri, Saifedean Ammous spune că piețele valutare sunt în esență un cazinou sancționat de către guverne. El numește Bitcoin singura alternativă viabilă pentru transferul de valoare internațional și spune că acesta este motivul principal pentru care băncile precum JP Morgan sunt împotriva spațiului cripto.


RIGA – Păstrarea în siguranță din punct de vedere fizic a monedelor BTC a fost un subiect de dezbatere la Baltica Honeybadger din Letonia, o conferință importantă Bitcoin care a avut loc în acest weekend. Se pare că nimeni nu este mai bine înarmat împotriva potențialilor hoți, răpitori și alții hotărâți să-i fure BTC-ul decât Jameson Lopp, cypherpunk și CTO la compania de securitate – Casa. Hodler-ul pe termen lung, care a spus că deține peste 40 de arme de foc, a luat parte la un eveniment despre securitatea fizică Bitcoin și intenționează acum să îi ajute și pe ceilalți să-și protejeze activul.


Vitalik Buerin, fondatorul Ethereum, și-a exprimat ultimele păreri despre Libra într-un interviu pentru Globes. Când Buterin a fost întrebat despre ce crede  în legătură cu controversele provocate de startup-ul Libra, el a spus că structura actuală a proiectului nu arată grozav din punctul de vedere al confidențialității, întrucât firma nu are mijloace de a proteja informațiile confidențiale ale clienților. Modelul actual de lucru al proiectului presupune ca clienții săi să-și depoziteze monedele în portofelul de custodie, ceea ce nu este rău doar din punct de vedere al confidențialității, ci și pentru faptul că nu este diferit de sistemele financiare convenționale existente, în care companiile trebuie să conducă un proces de recunoaștere a clienților. Buterin a spus că aceasta ar putea fi o mare problemă pentru Libra. El a explicat: ”Într-o situație de genul acesta, este întotdeauna posibil ca o anumită companie să creeze un portofel care nu efectuează un astfel de proces și pot exista utilizatori care îl vor folosi pentru spălarea banilor.”


Dezvoltatorii exchange-ului descentralizat AirSwap de la ETH, au anunțat că au descoperit o vulnerabilitate critică în noul contract smart al sistemului. Echipa AirSwap a anunțat descoperirile și o posibilă soluție pentru toți utilizatorii potențial afectați într-o postare publicată pe blogul Medium.


Exchange-ul cripto Kraken a dezvăluit motivul pentru care a avut loc o anomalie a prețului BTC pe platforma sa. Se pare că problema a fost cauzată de un bug din sistemul de potrivire a comenzilor. Sâmbătă (13 septembrie 2019), perechea de tranzacționare XBT/USD de pe Kraken a înregistrat o creștere și o scădere de 2.000 USD aproape simultan.


ICO-urile au reprezentat un subiect intens discutat încă din 2017 și pe parcursul celei mai mari perioade a anului 2018. Cu toate acestea, așa cum s-a dovedit, majoritatea proiectelor nu au reușit să își îndeplinească promisiunile și nu au putut dezvolta și implementa produsul pentru care au strâns bani. Prin urmare, o mulțime de utilizatori le consideră a fi înșelătoare. În cadrul Summit-ului de la Tel Aviv, Vitalik Buterin a propus o soluție ce are la bază conceptul de finanțe descentralizate (DeFi). El explică că soluția este formată din ”proiecte de interes public”, oferind următoarea explicație: ”Ideea este că în loc de proiecte care realizează ICO-uri pentru ca utilizatorii să le trimită bani acestora, avem o schemă în care utilizatorii își pun token-urile într-un contract smart. […] Astfel dezvoltatorii nu vor avea acces la token-uri și prin urmare nu îi pot lua […], iar apoi interesul se adresează dezvoltatorilor.”