GMEX, printr-o colaborare cu IBM, anunță cea mai recentă versiune a suitei sale tehnologice Fusion Digital Capital Markets, numită GMEX Fusion. Suita este construită pe platforma IBM Blockchain, oferind investitorilor instituționali o soluție hibridă pentru o varietate de instrumente financiare în domeniul digital. GMEX este deja utilizat de o serie de exchange-uri și furnizori de servicii de custodie care accesează registrele distribuite. Este conceput pentru a susține tranzacțiile cu mai multe criptomonede. DAG Global folosește în prezent cea mai recentă tehnologie GMEX pentru a executa și deconta tranzacțiile Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH) pe cele mai populare exchange-uri: Coinbase și Kraken.


Filiala elvețiană a uneia dintre cele mai importante instituții financiare din Orientul Mijlociu, Arab Bank, lansează o suită de servicii pentru spațiul cripto. Arab Bank (Elveția) a anunțat că va oferi clienților o gamă de servicii, printre care servicii de custodie și brokeraj pentru Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH). Banca – cu sediul în Zug din Elveția (locație numită de entuziaștii cripto ”Crypto Valley”) – a declarat că lansarea vine în urma cererii ”clienților existenți și mai tineri care încearcă să includă activele digitale în portofoliile lor de investiții diversificate”.


Ca parte a strategiei Emirates Blockchain 2021, Emiratele Arabe Unite a anunțat o bază de date blockchain pentru evaluarea informațiilor a profesioniștilor din domeniul medical, incluzând medici, farmaciști și tehnicieni. Arabian Gazette relatează că această inițiativă va ajuta la crearea unei baze de date cu toți profesioniștii din sectorul medical din țară pentru a ajuta guvernul să mențină o bază de date integră și să permită unităților medicale accesul la potențiale angajări.


Atunci când majoritatea utilizatorilor aud de derivatele cripto, se gândesc imediat la BitMEX. Exchange-ul cu sediul în Seychelles este unul dintre cele mai vechi și cele mai utilizate platforme de derivate cripto din spațiul cripto. Însă, potrivit unui raport publicat astăzi de site-ul de analiză CryptoCompare, cercetătorii au descoperit că exchange-urile rivale au fost rapide în a cuprinde cota de piață, ca răspuns la cererea în creștere a derivatelor cripto. În cazul platformelor OKEx și Huobi, volumele de tranzacționare au depășit efectiv pe cel al BitMEX. La aproximativ 10 miliarde USD pe zi, OKEx și Huobi au reprezentat 76% din volumele zilnice tranzacționate de instrumente derivate, informează cercetătorii. Precedenții lideri de piață BitMEX și bitFlyer au reprezentat 13% și, respectiv, 7% din volumele zilnice.


Pe 19 septembrie pe blogul Medium, Tron a împărtășit comunității planurile sale pe termen lung. Textul provine din secțiunea de întrebări frecvente de pe site-ul Tron și răspunde la întrebarea privind viitorul lui Tron și planurile sale.


Mario Marcel, guvernatorul Băncii Centrale din Chile, a declarat că, deși monedele digitale emise de băncile centrale (CBDC) pot fi benefice, acestea nu au nevoie neapărat de tehnologia blockchain. Guvernatorul a făcut comentariile în cadrul Forumului global de politici blockchain găzduit de Organizația pentru cooperare și dezvoltare economică. El a adăugat că CBDC-urile nu reprezintă un concept ”inedit” și există de pe vremea (1985) primelor sisteme de decontare brută (RTGS).


După o perioadă lungă de timp sub nivelul de 9.000 USD, începând cu luna septembrie prețul BTC a crescut și a variat în intervalul 10.000 USD. Cu toate acestea, pe 19 septembrie, prețul Bitcoin a înregistrat o descreștere de 6.71% în doar câteva ore. Scăderea prețului a provocat lichidarea unui șir de poziții de long pe exchange-ul BitMEX. Potrivit lui @CarpeNoctom, numai lichidarea de pe BitMEX a fost în valoare de 150 de milioane USD.


Compania de minat cripto Argo Blockchain a instalat încă 1.000 aparate de minat, relatează ProactiveInvestors pe 19 septembrie. Adăugarea noilor dispozitive ar duce la numărul de mineri ai companiei la 6.000. În plus, firma intenționează să achiziționeze încă 6.000 în următoarele două trimestre.


Conform unui comunicat de presă, CMCC Global, una dintre primele companii din Asia cu capital de risc care se axează pe tehnologia blockchain, va lansa Liberty Bitcoin Fund. Acesta este un ”tracker pasiv Bitcoin (BTC) de calitate instituțională pentru investitorii acreditați.” Fondurile vor fi ținute în custodie de către serviciul  ANXONE Custody, ”o soluție performantă de păstrare a activelor digitale”. Kevin Rooke, un analist al industriei, spune că aceasta este o veste ”imensă”, deoarece marchează prima dată când investitorii instituționali din Asia au un fond Bitcoin reglementat.


SEC a intentat astăzi un proces în instanța federală din districtul central al Californiei împotriva companiei ”ICOBox” și a fondatorului său Nikolay Evdokimov. Potrivit reclamației, inculpații au încălcat legile federale privind valorile mobiliare prin vânzarea de token-uri care erau titluri de valoare neînregistrate și acționând ca un dealer neînregistrat.


Se pare că GK8 a lansat primul sistem offline din lume pentru tranzacționarea criptomonedelor. Noul sistem utilizează tehnici criptografice care permit tranzacții blockchain instantanee ale activelor digitale, iar acest lucru se poate realiza offline – fără a fi nevoie de o conexiune la internet, relatează Globes pe 18 septembrie.