Într-o declarație din 24 septembrie, brokerul online Monex Group (proprietarul exchange-ului cripto japonez Coincheck) a declarat că va oferi 500 de yeni în BTC persoanelor care dețin mai mult de 100 de acțiuni în cadrul companiei și au un cont Coincheck.


Mâine (26 septembrie), exchange-ul cripto UpBit Indonesia va lista Klay, criptomoneda platformei de mesagerie sud-coreeană Kakao, informează The Korea Times, adăugând că ulterior criptomoneda va fi listată și de către UpBit Singapore.


Producătorul auto Damiler AG a desfășurat prima tranzacție pe rețeaua blockchain Marco Polo. În cadrul tranzacției pilot, firma Daimler – care deține Mercedes-Benz printre alte mărci – a prelucrat datele necesare pentru realizarea schimbului de plăți cu firma de inginerie și constructorul de piese Dürr, relatează CoinDesk. Banca germană Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) a fost de asemenea implicată în comerț. Marco Polo – susținut de platforma blockchain R3 de la Corda, numără în momentul de față membri precum bănci internaționale cum ar fi BNP Paribas, ING, NatWest, Standard Chartered Bank și Sumitomo Mitsui Banking Corporation.


Compania blockchain Luno, a anunțat integrarea criptomonedei Bitcoin Cash (BCH) în cadrul platformei sale, relatează The News Asia. Potrivit companiei, decizia a fost luată pe baza performanței Bitcoin Cash, care s-a dovedit a fi un activ ”sigur și potrivit” pentru tranzacțiile zilnice, considerând, de asemenea, că unii utilizatori aveau deja un portofel Bitcoin Cash activat în conturile lor.


Filecoin, o rețea de stocare a datelor ce utilizează tehnologia blockchain și permite utilizatorilor să cumpere și să vândă spațiu de stocare neutilizat pe o piață deschisă, a anunțat în cele din urmă o dată de lansare. Potrivit unui anunț, Filecoin a declarat că testnet-ul său (rețeaua de testare) va fi lansat în data de 11 decembrie, iar mainnet-ul (rețeaua principală) este programat pentru luna martie 2020. Proiectul, condus de Protocol Labs, a fost întârziat de cel puțin două ori.


La doar câteva zile după ce exchange-ul sud-coreean OKEx a delistat monedele orientate către confidențialitate (Privacy Coins), incluzând Monero (XMR), Zcash (ZEC) și Dash (DASH), Zcash a declarat că acum este în conformitate cu recomandările FATF (Financial Action Task Force), potrivit lui Jack Gavigan, COO-ul Zcash. Gavigan a atins mai multe aspecte care au evidențiat faptul că moneda de confidențialitate Zcash și furnizorii de servicii virtuale de active (VASP) sunt într-adevăr compatibili cu recomandările FATF. FATF face obligatoriu ca VASP-urile să întreprindă măsurile KYC (Know Your Customer).

Vezi și ”Reglementările FATF nu sunt neapărat dăunătoare criptomonedelor


Lakeba Group, un grup internațional de inovare în domeniul tehnologiei, care se concentrează pe rezolvarea problemelor cu noile tehnologii, cum ar fi cea blockchain și inteligența artificială (AI), coordonează vânzarea a două apartamente în cea mai înaltă clădire rezidențială din Adelaide, Kodo, utilizând tehnologia registrului distribuit (DLT), informează gazeta de știri Micky. Potrivit anunțului, Lakeba intenționează să împartă cele două apartamente situate în sudul Australiei în 20 fracțiuni denumite ”bricklets” iar acestea vor fi vândute cumpărătorilor cu sume cuprinde între 23.000 și 25.000 USD fiecare. Firma spune că investitorii vor putea tranzacționa aceste ”bricklets” pe bricklets.com.au, o platformă care permite australienilor să dețină și să tranzacționeze fragmente din proprietăți.


Doge Racer, un joc video de tip indie inspirat de comunitatea criptomonedei Dogecoin, tocmai a lansat versiunea alpha 1.17. Jocul video poate fi achiziționat inclusiv folosind DOGE.


Potrivit unui anunț emis de către exchange-ul BitFlyer, noi criptomonede vor fi listate pe platformele subsidiare ce operează în Europa și Statele Unite. Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC) și Monacoin (MONA) vor fi listate pe subsidiara din Europa, iar pe cea din Statele Unite BCH, ETC și LTC.


Chainlink poate fi folosit acum pentru a extrage date de la exchange-ul cripto Binance și a le conecta la un blockchain, potrivit unui tweet. Platformele blockchain, precum Ethereum, pot fi utilizate ca instrumente inovatoare de finanțe descentralizate (DeFi). Pentru a face acest lucru, aceste aplicații au nevoie de acces la prețurile actualizate ale criptomonedelor. Cu toate acestea, dacă utilizează un terț centralizat, există riscul ca datele să fie compromise sau alterate rezultând ca aplicațiile descentralizate să fie mai centralizate.


Până la începutul anului 2020, peste 25.000 de puncte de vânzare alor 30 de comercianți de retail francezi vor accepta plata cu Bitcoin, printre aceștia se numără și uriașa companie de haine sport Decathlon și magazinul de produse cosmetice Sephora, informează Cryptoglobe.


Un portofel Ripple tocmai a făcut un transfer de 250 de milioane XRP. Având în vedere cât de puține portofele XRP dețin un număr atât de mare de token-uri, inițiativa ar putea fi un semn că Ripple, firma din spatele XRP, urmează să-și vândă din nou token-urile pe piață. Conform Whale Alert, 250.000.000 XRP au fost mutați la începutul zilei de astăzi. Transferul, în valoare de aproximativ 67 de milioane USD, a avut loc între două portofele controlate de persoane sau companii necunoscute.


Pentru a produce un comerț echitabil, cafeaua organică poate reprezenta o adevărată provocare, însă o companie de software blockchain a făcut acest proces mai ușor pentru peste 12.000 de fermieri de boabe de cafea din Honduras. GrainChain, o companie blockchain din Texas care furnizează infrastructură pentru lanțul de aprovizionare din industria agricolă, a luat la bordul său comercianți, fermieri, auditori de certificate de comerț, producători de boabe de cafea, exportatori de cafea și alți participanți a cafelei.


Exchange-ul Kraken a anunțat marți (24 septembrie) că în data de 25 septembrie vor fi listate pe platforma sa de tranzacționare activele cripto Chainlink (LINK) și Dai (DAI). Potrivit unui anunț, Kraken va permite depunerile și retragerile pentru LINK și DAI începând cu ora 13:30 UTC.


Un nou furnizor de servicii de custodie pentru criptomonede din Canada a intrat pe piață, pretinzând că oferă o acoperire de asigurare de până la 100% pentru activele clienților. KNØX, un proiect susținut de Fidelity Investments Canada, a fost lansat în mod oficial pe 24 septembrie. Startup-ul a declarat că a strâns 6.2 milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă de Initialized Capital și iNovia, cu participarea Fidelity Investments Canada, FJ Labs și Ferst Capital.


Hashrate-ul Bitcoin a scăzut brusc de la aproximativ 100 de quintillion pe secundă (exhahashes) la 70. Scăderea a avut loc în data de 23 septembrie, iar ceea ce a produs acest lucru a rămas neclar.


Potrivit unui anunț, proiectul cripto IOTA împreună cu Linux Foundation, echipa din spatele sistemului Linux, și-au unit forțele cu scopul de a integra IOTA în cadrul LF Edge – o platformă dezvoltată de Linux pentru edge computing.


Exchange-ul OKEx a primit numeroase acuzații de volume de tranzacționare false și wash trading. Cel mai recent raport a venit de la Blockchain Transparency Institute (BTI), care a declanșat un răspuns imediat din partea directorului general al exchange-ului. Jay Hao, CEO-ul OKEx, a contestat raportul de la BTI și le-a cerut acestora să demonstreze ceea ce au concluzionat.


Onfido, un furnizor de servicii pentru verificarea identității, a anunțat astăzi un parteneriat strategic cu Agora, un serviciu de votare electronică ce are la bază tehnologia blockchain. Fie de pe un smartphone sau un aparat de vot dedicat, alegătorii vor putea acum să-și dovedească identitatea doar cu o carte de identitate emisă de guvern și un selfie. Sistemul de votare electronică Agora a fost utilizat la alegeri precum cursa prezidențială din Sierra Leone, permițând cetățenilor să utilizeze tehnologia blockchain pentru a transmite buletinele electronice care nu pot fi interceptate sau atacate cibernetic.


Clienții BKL pot acum opta să-și primească facturile în Bitcoin, întrucât firma de contabilitate cu sediul în Cambridge, a anunțat în data 23 septembrie că va accepta Bitcoin (BTC) ca metodă de plată pentru taxele ce țin de decontarea facturilor. BKL va utiliza sistemul de procesare automată a plăților de la BitPay pentru a stabili facturile în moneda digitală.


După ce mai multe dintre cele mai puternice țări și-au exprimat îngrijorarea în ceea ce privește proiectul cripto dezvoltat de către uriașa platformă Facebook, Japonia s-a angajat să solicite un cadru de cooperare care să atenueze riscurile prezentate de Libra. Reuters raportează evenimentele de la o întâlnire între oficialii Băncii Japoniei și oamenii de afaceri din Osaka.


Capacitatea rețelei Ethereum a fost extinsă de către comunitatea de minat pentru a permite procesarea mai multor tranzacții pe secundă. Acest lucru se datorează traficului crescut din rețea, în mare parte datorită controversatului stablecoin Tether și a unui joc de noroc numit Fair Win. Vitalik Buterin, co-fondatorul Ethereum, a transmis săptămâna trecută că producătorii de blocuri au început să crească limitele de gas, datorită aglomerării rețelei. Pe Ethereum, gas-ul este o criptomonedă separată folosită pentru a plăti comisioanele de tranzacții, iar limita de gas controlează în esență câte tranzacții pot fi incluse într-un bloc. Este similar cu limita de mărime a blocului Bitcoin.