Proiectul cripto de la Facebook ar putea rezolva unele dintre problemele de pe piața internațională a plăților, dar totodată ar putea crea și alte probleme care vor necesita o gândire creativă din partea autoritățile de reglementare, spune un oficial al Băncii Centrale Europene (BCE). În declarațiile parlamentului federal german Bundestag de miercuri, Benoit Coeure, membru al Comitetului executiv al BCE, a declarat că ”Libra a fost, fără îndoială, un apel de trezire pentru băncile centrale și autoritățile financiare”, iar entități guvernamentale ar trebui să răspundă la aceste provocări.


Creșterea surselor de energie regenerabilă a pus în gardă IOU-urile (acestea sunt întreprinderi private care acționează ca utilități publice). Deoarece guvernele din întreaga lume încearcă să ofere stimulente pentru sursele de energie verde, este posibil ca modul în care minatul de Bitcoin este efectuat s-ar putea schimba pentru totdeauna. Această schimbare ar putea produce o îndepărtare de dependența de combustibili fosili pentru mineri. Cu toate acestea, cu sursele energie verde, costul minatului de BTC ar putea scădea dramatic, determinând astfel o creștere a hashrate-ului. Aceasta a fost deja evaluată cu ajutorul energiei hidroelectrice din provincia Sichuan din China. Unde costurile ar fi putut fi mari, energia hidroelectrică a fost mult mai ieftină și mai curată. De asemenea, elvețienii au luat în considerare o astfel de inițiativă.


Versiunea globală a popularului exchange sud-coreean Bithumb a ieșit din stagiul beta și încearcă să se extindă către o audiență mai largă utilizând diferite caracteristici. Potrivit unui comunicat de presă, versiunea 1.0 a Bithumb Global aduce diverse îmbunătățiri, de care traderii vor putea profita, inclusiv un ”site cu o interfață intuitivă”, actualizări grafice, viteze mai rapide de tranzacționare, staking, servicii fiat-cripto, și suport lingvistic suplimentar.


Anumite locuri de muncă fac lumină asupra potențialelor planuri ale Ripple pentru viitorul soluției sale de plată transfrontalieră xRapid ce are la bază XRP. Compania oferă în prezent un post de muncă pentru un manager senior de dezvoltare a afacerilor în Singapore. Potrivit descrierii locului de muncă, Ripple este interesat de cineva care poate găsi și lega parteneriate în țările din Asia-Pacific: Thailanda, Cambodgia, Indonezia, Japonia, Laos, Malaezia, Filipine și Vietnam, printre altele.


CEO-ul Chainlink, Sergey Nazarov, spune că există un lucru important care împiedică adopția tehnologiei blockchain de către corporații: servicii oracle fiabile care conectează sistemele blockchain la evenimente din lumea reală și invers. Potrivit acestuia, realizarea de contracte bazate pe blockchain legate de evenimente din lumea reală – într-o manieră securizată – reprezintă următorul ”salt înainte” care va lansa industria către noi culmi.


Lloyds Bank încheie un parteneriat cu platforma blockchain Komgo pentru a eficientiza divizia sa bancară comercială. În data de 25 septembrie, gazeta de știri engleză FStech a scris că Lloyds Bank, a declarat că va utiliza platforma blockchain de la Komgo ”pentru a face tranzacțiile cu mărfuri mai rapide”.


Quant Network, creatorii primului sistem de operare blockchain interoperabil Overledger, au împărtășit astăzi planurile lor pentru Overledger Network: Rețeaua de rețele pentru o lume hiper-conectată”. Quant Network a rezolvat deja interoperabilitatea prin Overledger, care este un sistem de operare ce permite interconectarea la scară a oricărei rețele blockchain veche, actuale și viitoare și a tehnologiilor registrului distribuit (DLT).


Săptămâna aceasta, o companie numită Smartmo a lansat o soluție de parcare pentru biciclete ce are la bază tehnologia blockchain și IoT. Navetiștii de la gara din Lucerna, Elveția își pot ”încuia” biciclete folosind o stație de parcare inteligentă de la Smartmo, prin care plățile și procesul de blocare au loc în siguranță pe blockchain. Spre deosebire de multe aplicații blockchain, utilizatorii Smartmo nu trebuie să cumpere Bitcoin și să-l schimbe cu alte token-uri pentru participarea la acest proces. Este la fel de ușor ca oricare altă soluție de plată. Utilizatorii trebuie doar să descarce aplicația pentru a se înregistra, iar de acolo pot începe pur și simplu să folosească parcarea pentru biciclete.


Franța a simplificat semnificativ impozitarea criptomonedelor în țară. Fără îndoială, mișcarea de a introduce scutiri de taxe pentru tranzacțiile cripto-cripto reprezintă o veste bună pentru numărul din ce în ce mai mare de persoane care încearcă să exploreze investițiile cripto pentru realizarea unui profit. Potrivit ministrului de finanțe al țării, Bruno Le Maire, dacă sunteți în Franța, tranzacționarea unei criptomonede pentru alta nu ar trebui să fie taxată.


Exchange-ul cripto Coinbase, a făcut acum posibilă tranzacționarea token-ului Lumens (XLM) de la Stellar și pentru utilizatorii care locuiesc în New York, potrivit unui tweet din data de 25 septembrie. Locuitorii statului din New York pot acum să tranzacționeze, stocheze, trimită și să primească Lumens folosind atât site-ul oficial al serviciului, cât și aplicația mobilă.