În cele din urmă, guvernele devin din ce în ce mai active în sectorul cripto. Potrivit site-ului FMI, se pare că entitatea financiară explorează avantajele din spatele unui stablecoin susținut de rezervele băncii centrale. Băncile centrale și-au început călătoria în explorarea criptomonedelor și a registrelor distribuite, cu scopul final de a lansa o monedă digitală legată de fiat pentru facilitarea proceselor de tranzacționare.


Potrivit unui anunț din data de 26 septembrie, Binance a lansat o nouă platformă dedicată staking-ului. Noul serviciu va permite utilizatorilor Binance să-și depună sume de token-uri și astfel să obțină recompense, fără a fi nevoie să-și configureze propriile noduri.


Nimic nu obține mai multe vizualizări decât o poveste bună de teamă, incertitudine și îndoieli (FUD). BBC, care a evitat în mare măsură reportajele cu privire la sectorul cripto, a difuzat un documentar despre cunoscuta ”Crypto Queen” care a făcut o avere de pe urma unei mari înșelăciuni. În documentarul numit ”The Cryptoqueen Missing”, femeia din spatele înșelătoriei OneCoin este sub investigatie. Dr. Ruja Ignatova a găzduit o serie de evenimente în întreaga lume, vânzându-și viziunea despre o monedă care depășește cu mult performanțele criptomonedei principale.


Rusia încearcă să impoziteze minatul cripto într-un fel similar cu modul în care impozitează  comorile sau proprietățile dobândite, a raportat gazeta de știri rusească Izvestia. Un nou raport prezentat de Asociația Băncilor din Rusia a propus impozitarea criptomonedelor minate, folosind analogia găsirii unei comori care este impozabilă. Acest lucru ar ajuta autoritățile de reglementare să trateze criptomonedele drept ”comoară” sau ”descoperire”, utilizând astfel cadrul actual de reglementare.


Loom Network, o platformă blockchain pentru jocuri și aplicații social-media la scară largă, a lansat un nou program de recompensare. Potrivit unui anunț publicat în data de 24 septembrie, Loom a spus că a dat startul unei noi campanii de recrutare a dezvoltatorilor de aplicații descentralizate (dApp), care implică unele bonusuri mari de token-uri Loom, astfel ajutând la dezvoltarea ecosistemului.


Un utilizator a mutat 10 milioane USDT de la Tether către Poloniex, probabil pentru a face o achiziție. Piața pare a că a intrat în modul panică, dar în culise se pare că unele entități profită de această scădere. Whale Alert a raportat un transfer de la Tether Treasury către platforma de tranzacționare cripto Poloniex.


Numărul nodurilor publice din rețeaua Bitcoin Lightning a înregistrat o creștere accentuată. La momentul scrierii acestui articol, conform site-ului de date 1ml, numărul de noduri era de 10.002. Numărul total de canale a fost de 36.217. În plus, numărul de noduri a crescut cu 3.16% pe o perioadă de 30 de zile.


Visele Venezuelei de a deveni o națiune cripto se extind în mod evident dincolo de moneda sa Petro. La începutul zilei, Bloomberg a raportat că Banca Centrală a Venezuelei ar putea deține în curând o sumă nedivulgată de Bitcoin și Ethereum ca parte a rezervelor sale internaționale. Potrivit surselor anonime ale Bloomberg, compania națională petrolieră a țării (și sursa principală de venit), Petroleos de Venezuela, explorează modalități de a trimite BTC și ETH către banca centrală, astfel încât firma de stat să își poată plăti obligațiile bănești către furnizorii internaționali.


Au existat speculații abundente cu privire la impactul contractelor futures ale CME asupra prețului Bitcoin. Cu toate acestea, se pare că există date convingătoare care să sugereze că, da, aceste canale instituționale manipulează în mod semnificativ prețul criptomonedei principale. Am auzit în repetate rânduri despre afirmațiile conform cărora piețele instituționale manipulează prețul Bitcoin. De exemplu, Thomas Lee de la Fundstrat, spune de mai bine de un an că Bitcoin pare să scadă chiar înainte de decontarea contractelor futures de pe CME. Cu toate acestea, cercetătorii precum Arcane Research au calculat mai în detaliu numerele și se pare că suspiciunile de manipulare par valabile.


Blockchain-urile pentru lanțurile de aprovizionare nu sunt doar pentru urmărirea legumelor organice. MediConnect, un nou proiect care construiește o soluție blockchain pentru urmărirea și gestionarea medicamentelor pe bază de rețetă, a finalizat cu succes programul său pilot și a început integrarea soluției cu farmaciile online. Proiectul blockchain va oferi o platformă pe care medicamentele pe bază de rețetă pot fi urmărite de la producător la pacient, în timp ce se va concentra pe actul intermediar de a fi prescris de către profesioniștii medicali. Se pare firma încearcă să rezolve problema consumului excesiv de medicamente pe bază de rețetă din Marea Britanie și speră că viitoarea sa platformă blockchain va ajuta în acest sens.