Un nou software bazat pe blockchain-ul Hyperledger Fabric a fost lansat pentru tranzacționarea mărfurilor din industria gazelor. Directorii companiei au declarat că marketplace-ul EnHelix a fost dezvăluit la conferința Gastech pe tema energiei din Singapore. Software-ul simplifică tranzacționarea mărfurilor utilizând diverse aplicații care facilitează fiecare etapă a procesului – KYC, executarea tranzacției și gestionarea riscurilor post-tranzacționale – în timp ce sistemele automate și contractele smart fac ca aceste tranzacții din domeniul energetic să fie mai rapide și mai organizate pentru utilizatori.


Trasabilitatea produselor alimentare prin blockchain nu este un concept nou. Sicilia a făcut un pas înainte și a mandatat urmărirea alimentelor utilizând tehnologia blockchain. Proiectul de lege a fost aprobat pe 25 septembrie 2019 de către Adunarea Regională Siciliana (ARS), o entitate autonomă și organismul legislativ al Siciliei.


Urmând planurile Chinei, autoritățile din Coreea de Nord și-au anunțat disponibilitatea de a emite bani digitali și chiar au indicat că dețin toate resursele necesare – atât tehnice cât și umane – pentru implementarea acestei sarcini.


Inginerul Blockstream, Rusty Russell, a descoperit unele bug-uri critice în Lightning Network, care afectau implementările C-Lightning, Éclair și Lightning Network Daemon (lnd). În prezent, trei echipe autonome lucrează la implementările rețelei Lightning: Blockstream, ACINQ și Lightning Labs. Principalul obiectiv al acestor echipe, printre altele, este reducerea costurilor de tranzacționare, îmbunătățind totodată scalabilitatea și securitatea rețelei Bitcoin.


Un bug în toate implementările Zcash (ZEC) și în majoritatea fork-urilor sale ar putea scurge metadate care conțin nodurile complete cu adresele de IP shielded (zaddr). Dezvoltatorul principal Komodo (KMD), Duke Leto, a dezvăluit eroarea pe site-ul său personal. Un cod Common Vulnerabilities and Exposures (CVE) a fost deja creat pentru a urmări problema.


Candidatul la Congres din San Francisco, Agatha Bacelar, adună fonduri pentru campania sa politică în criptomonede. Candidatul are un site oficial numit Agatha For Congress și informează că acceptă mai multe monede digitale ca donații. Agatha Bacelar este un inginer și designer care a lucrat cu Emerson Collective și Democracy Earth.


Exchange-ul cripto Binance a anunțat pe 30 septembrie că va delista 30 de perechi de tranzacționare. În mod curios, 6 dintre aceste perechi de tranzacționare implică token-uri lansate pe platforma Binance Launchpad, respectiv BitTorrent (BTT), Elrond (ERD), Harmony (ONE) și WINk (WIN). Lista completă de delistări este: ANKR/PAX, ANKR/TUSD, ANKR/USDC, BCPT/PAX, BCPT/TUSD, BCPT/USDC, BTT/BTC, DENT/BTC, DOGE/PAX, DOGE/USDC, ERD/PAX, ERD/USDC, FTM/PAX, FTM/TUSD, FUEL/ETH, GTO/PAX, GTO/TUSD, GTO/USDC, LUN/ETH, NCASH/BNB, NPXS/BTC, ONE/PAX, ONE/TUSD, PHB/PAX, PHB/USDC, TFUEL/PAX, TFUEL/TUSD, TFUEL/USDC, WAVES/PAX, WIN/BTC.


Potrivit JPMorgan Chase, scăderea prețului BTC de săptămâna trecută se datorează, cel puțin parțial, lansării contractelor futures de la Bakkt. Săptămâna trecută, la doar o zi după lansarea contractelor futures Bakkt, prețul Bitcoin a scăzut cu aproape 20% până la 8.000 USD. Desigur, a existat scepticismul conform căruia contractele futures Bakkt au fost motivele pentru acest lucru, iar JPMorgan este de acord în această privință, potrivit unui nou raport al companiei.


Ripple a achiziționat serviciul de tranzacționare Algrim pentru a-și extinde operațiunile în Europa. Anunțând știrile luni, Ripple a spus că Algrim va juca un rol ”integral” în dezvoltarea continuă a produsului său On-Demand Liquidity (ODL), care utilizează criptomoneda XRP pentru plățile transfrontaliere. Termenii acordului nu au fost dezvăluiți.


Sucursala exchange-ului cripto Binance, din Statele Unite, ”Binance.US”, și-a deschis serviciile de înregistrare și verificare a conturilor pentru rezidenții din Puerto Rico. Conform unui anunț oficial publicat pe 30 septembrie, rezidenții din Puerto Rico au aceleași niveluri de acces ca și rezidenții americani din acele state care au permis la utilizarea platformei.


Binance a inițiat mai multe dezvoltări în ecosistemul său, una dintre ele fiind platforma de creditare Binance Lending. Exchange-ul a lansat platforma pe 26 august cu doar două produse, BNB și USDT. Cu toate acestea, într-o perioadă de o lună, platforma a efectuat 6 faze ale produselor sale de creditare. Cel mai recent tweet al lui Binance a sugerat că a 7-a fază a produselor de creditare a început: