Exchange-ul cripto din San Francisco, Bittrex, recomandă utilizatorilor cripto să nu se alarmeze, după ce o serie de transferuri uriașe de XRP au fost efectuate de către platforma de tranzacționare.

Exchange-ul a mutat marți 875.102.912 XRP în valoare de aproximativ 262.783.778 USD către portofele de origine necunoscută în 4 tranzacții separate, potrivit Bithomp. Cel mai mare transfer individual a fost de 575.102.915 XRP în valoare de 172.819.576 USD.


Autoritățile din Johannesburg își mențin ferm refuzul de a plăti o răscumpărare în valoare de 4 BTC hackerilor care au atacat săptămâna trecută sistemele municipale. Consiliul municipal al orașului Johannesburg a confirmat că atacul a afectat serviciile care includ facturarea, evaluarea proprietăților și sistemele de informații funciare, precum și unele servicii medicale și bibliotecare.


Economistul Peter Schiff a susținut că investitorii de retail sunt ”presați” de tacticile balenelor pe piețele cripto. Potrivit unui tweet din 29 octombrie, Schiff a spus:

”Hodlerii Bitcoin nu vor vinde, deoarece ei cred că se vor îmbogăți atunci când prețul BTC crește și mai mult. Balenele Bitcoin se îmbogățesc vânzând acum pentru a încasa câștigurile înainte de o prăbușire a pieței. Balenele trebuie să se asigure că Hodlerii nu își pierd speranța”.


Numărul tranzacțiilor XRP zilnice atinge cote maxime, înregistrând un nou ATH (all time high) de 1.70 milioane. Conform BitInfoCharts, tranzacțiile zilnice XRP reprezintă acum mai mult de 50% din toate tranzacțiile spațiului cripto din ultimele 24 de ore. Ether (ETH) este pe locul doi, în timp ce Bitcoin (BTC) și Bitcoin SV (BSV) împart locul al 3-lea. Ultima dată când tranzacțiile zilnice XRP au fost atât de mari a fost în decembrie 2017.


Stablecoin-ul bazat pe Ethereum – DAI – poate fi acum cheltuit oriunde cardurile de la VISA sunt acceptate. Conform unui comunicat de presă, 2Gether a adăugat DAI în cadrul platformei sale financiare. Un purtător de cuvânt a susținut că acesta este primul stablecoin adăugat pe platformă.

Ca urmare a inițiativei, utilizatorii 2Gether își pot cheltui token-urile DAI ca euro, fără taxe, oriunde cardurile VISA sunt acceptate. Mai mult, 2Gether va permite deținătorilor de DAI să cumpere și să vândă 13 criptomonede, fără taxe și să trimită DAI către adrese externe.


O companie de minat Bitcoin din Rusia intenționează să deschidă o nouă operațiune de minat și să acapareze 20% din piața internațională. Conform gazetei de știri financiare RBC, Russian Mining Company (RMC) intenționează să recondiționeze în acest sens o fabrică de metale din provincia nordică a Kareliei.


Compania de minat din Marea Britanie, Argo Blockchain, și-a dublat comanda de noi dispozitive de minat cripto, extinzându-și semnificativ capacitățile. Un raport al Proactive Investors a dezvăluit că firma – care este listată pe bursa din Londra (London Stock Exchange) – este pregătită să-și crească puterea actuală de hash cu 240%.


Căutările de pe Google la nivel mondial pentru ”Bitcoin” (BTC), din ultimele 3 luni, sunt pe cale să atingă un nou nivel maxim, potrivit Google Trends.

Interesul actual este la cel mai înalt nivel de la începutul lunii august, când prețul BTC a fost în jur de 11.700 USD. În special, 3 din primele 5 regiuni care înregistrează cele mai multe căutări ale cuvântului în cauză sunt situate în Africa. Primele cinci regiuni sunt Nigeria, Africa de Sud, Austria, Ghana și Brazilia.


Platforma de vânzări de token-uri CoinList a strâns 10 milioane USD într-o nouă rundă de finanțare, având sprijinul și CEO-ului Twitter, Jack Dorsey. Runda a fost condusă de Polychain Capital, informează Wall Street Journal.

Cu noul capital, CoinList intenționează să lanseze un exchange cripto – CoinList Trade – precum și un portofel de criptomonede printre alte servicii. ”Spațiul cripto are nevoie de o platformă de încredere pentru lansarea de noi proiecte. CoinList conduce industria în acest sens, iar serviciile de tranzacționare reprezintă un următorul pas rațional”, a spus Dorsey.


China se folosește de sistemul său de cenzură pentru a se alinia la noile obiective orientate către tehnologia blockchain. Se presupune că statul elimină acum toate articolele care susțin că tehnologia blockchain este o înșelătorie.

Statul chinez este atât de serios în ceea ce privește tehnologia blockchain, încât cenzurează pe oricine nu este de acord cu tehnologia.