Exchange-ul cripto Kraken a lansat oficial aplicația mobilă de tranzacționare pentru iOS și Android, care include suport pentru margin trading (tranzacționarea cu marjă). Aplicația este proiectată pentru a oferi funcții similare cu utilizarea exchange-ului Kraken, cu un design mobil care permite tranzacționarea avansată a criptomonedelor.


Pe 4 noiembrie, Microsoft Innovation Center (MIC) a anunțat un parteneriat cu startup-ul blockchain Æternity (aeternity) pentru construirea aplicațiilor descentralizate (dApp).

Parteneriatul urmărește să sprijine dezvoltorea tehnologiei blockchain în Malta, națiunea insulară care găzduiește nume precum OKEx și Binance. Microsoft și AE Ventures (departamentul de investiții Aeternity) vor găzdui o serie de evenimente pentru a promova poziția țării ”ca o jurisdicție prietenoasă pentru lansarea și încorporarea întreprinderilor blockchain”.

Prima etapă a acestor evenimente va fi sub forma unui program de pregătire intensiv de o săptămână cu 15 startup-uri blockchain, care va începe până pe 4 noiembrie. Conform Mary Downing, managerul Microsoft Innovation Center, este timpul să eliminăm toate îndoielile legate de tehnologia blockchain.


Numărul total de conturi generate pe rețeaua blockchain Tron a depășit 4 milioane, a declarat CEO-ul Tron, Justin Sun. Într-un tweet din 4 noiembrie, TRONSCAN a anunțat că numărul total de conturi al rețelei este acum de 4.015 milioane, cifră pe care Justin Sun a transmis-o ulterior pe rețelele de socializare. Totuși, cifrele nu fac distincția între un cont folosit și unul inactiv.


Exchange-ul cripto de la Nasdaq – DX.Exchange, lansat la începutul anului în luna ianuarie, se închide datorită ”dificultăților financiare”, potrivit unei postări făcute pe blogul oficial. Conform anunțului, închiderea este doar temporară, deoarece membrii rămași caută o formă de achiziție sau un cumpărător pentru a continua să funcționeze.


Cercetătorii și-au extins afirmațiile cu privire la manipularea pieței cripto din iarna anului 2017, susținând acum că o singură balenă a fost responsabilă pentru urcarea abruptă a prețului BTC. John M. Griffin și Amin Shams – profesori ai universităților din Texas, respectiv Ohio – au susținut că tiparele de tranzacții de pe blockchain sugerează că Tether a fost folosit pentru a oferi sprijin prețului și pentru manipularea pieței Bitcoin.


Odată cu creșterea popularității criptomonedelor, autoritățile de reglementare de pe tot globul și-au reînnoit legile referitoare la spațiul cripto. Recent, HMRC (Her Majesty’s Revenue and Customs) a Marii Britanii a actualizat un document care detaliază procesul de impozitare a tranzacțiilor cripto.

Agenția fiscală din Regatul Unit a dezvăluit că întreprinderile și persoanele fizice care se angajează în ”cumpărarea, vânzarea, schimbul și minatul de token-uri, precum și furnizarea de bunuri sau servicii în schimbul token-urilor” sunt obligate să plătească impozite.


Au trecut 11 ani de când Satoshi Nakamoto a publicat whitepaper-ul Bitcoin, și un număr tot mai mare de așa-ziși ”faketoshies” își fac apariția pentru a-și asuma meritele.

De această dată, în cadrul evenimentului World Crypto Con din Las Vegas de săptămâna trecută, un DJ german pe numele Jörg Molt a obținut 15 minute de faimă afirmând că el a creat Bitcoin, după care a fost confruntat de comentatorul cripto Kenneth Bosak. Potrivit fostei sale soții, se pare că Jörg Molt nici măcar nu a deținut un computer atunci când a fost lansat whitepaper-ul în 2008.


Pe 2 noiembrie, fondatorul portofelului cripto Ballet și membru al consiliului de administrație al Fundației Bitcoin, Bobby Lee, a susținut pe Twitter că a vorbit cu celebrul actor Bruce Willis. Potrivit lui Lee, Willis s-a așezat lângă el în timpul unui zbor de la Los Angeles la Shanghai și cei doi începând să vorbească despre Bitcoin, portofelele cripto și altele.

Aparent, presupusa conversație a mers destul de bine, deoarece Lee continuă să spună că s-a conectat la WiFi-ul avionului și a folosit aplicația sa de portofel pentru a transfera 0.01 BTC în două portofele fizice. Apoi, Lee a oferit celor două portofele lui Willis drept un ”cadou de Crăciun timpuriu”.

Presupusa discuție ar fi reprezentat un lucru minunat pentru stimularea adopției și creșterea conștientizării BTC, dar cu toate aceastea comunitatea de pe Twitter este sceptică despre cele întâmplate:


Exchange-ul cripto OKEx a anunțat pe 29 octombrie că intenționează să lanseze tranzacționarea futures pe Tether (USDT), oferind un contract liniar cu un leverage de până la 100x. Opțiunea futures pentru stablecoin, oferă un mijloc mai simplu și mai eficient de a naviga pe piață și ar putea deschide ușa multor retaileri noi, a declarat exchange-ul.


Platforma de tranzacționare OKEx a anunțat listarea token-ului Tezos (XTZ). Depozitarea token-urilor XTZ va fi disponibilă începând cu 6 noiembrie, iar tranzacționarea pe 7 noiembrie.