Compania Coca-Cola a devenit cea mai recentă corporație importantă care recunoaște avantajele tehnologiei blockchain. Potrivit Business Insider, agenții de îmbuteliere Coca-Cola se bazează acum pe o soluție blockchain, care a fost dezvoltată de către compania germană de software SAP cu scopul de a urmări toate tranzacțiile care au loc în cadrul a 70 de francize.


Rezerva Federală a Statelor Unite angajează un manager pentru administrarea sectorului de plăți tradiționale, adăugând în același timp noi responsabilități rolului precum cercetarea modalităților de integrare a monedelor digitale, stablecoin-urilor și tehnologiei blockchain.


dYdX, un exchange cripto dezvoltat pe blockchain-ul Ethereum, va renunța în curând la piețele bazate pe 0x. 0x este un protocol de exchange descentralizat și furnizor de lichiditate pe Ethereum. Potrivit lui Zhuoxun Yin, directorul departamentului de operațiuni dYdX, inițiativa va avea loc după ce 0x trece la a treia versiune a protocolului său. Succes pieței ETH/DAI de pe dYdX reprezintă unul dintre factorii care a contribuit la luarea acestei decizii, a adăugat Yin.


Exchange-ul cripto Huobi Global a anunțat că în data de 13 noiembrie va îngheța toate conturile clienților din Statele Unite. Într-o postare din 3 noiembrie, Huobi a declarat că acordul său cu utilizatorii interzice în mod expres clienților din Statele Unite să folosească platforma de tranzacționare. Din acest motiv, Huobi a dezactivat treptat conturile clienților din SUA pentru a ”împiedica orice alte tranzacții sau transferuri”.


Platforma de tranzacționare OKEx a anunțat lansarea tranzacționării futures pe USDT, opțiune oferită ca derivat virtual care este cotat și decontat în USDT. Fiecare contract are o valoare nominală a unei cantități fixe de token-uri digitale. Traderii pot executa acum comenzi precum long sau short pentru a profita atât de pe urma scăderii, cât și de pe urma creșterii prețului monedei respective. Piețele acceptate sunt USDT contra BTC, EOS, ETH, LTC, BCH, XRP, ETC, BSV și TRX, cu un leverage maxim de 100x.


Compania Huawei a semnat un parteneriat strategic cu Banca Centrală a Chinei, Banca Populară Chineză (PBoC). Potrivit unui anunț din data 4 noiembrie, guvernatorul adjunct PBoC, Fan Yifei, a participat la semnarea unui acord în cercetarea fintech între Huawei și Institutul de cercetare a monedelor digitale PBoC.


Roger Ver, fondatorul Bitcoin Cash, a anunțat pe Facebook că va oferi Bitcoin Cash (BCH) pentru a răspândi în continuare adopția criptomonedei. Roger Ver a declarat că va trimite BCH în valoare de 5 USD tuturor prietenilor săi de pe Facebook, monedă care ”ar putea valora cu ușurință 5.000 USD într-o bună zi”, – o creștere de 99.900%.


Informaticianul australian Craig Wright este din nou în proces după ce nu a reușit să achite acordul negociat cu fostul său partener Dave Kleiman. Wright a mărturisit că nu poate plăti 1.1 milioane BTC (9.2 miliarde USD) datorate lui Kleiman. Conform unui document din data de 30 octombrie, Wright și-a retras acordul inițial, care i-ar fi cerut să transfere jumătate din proprietatea sa intelectuală în Bitcoin, inclusiv ”monedele Bitcoin minate înainte de 2014” – dacă ar fi existat.


Stellar Development Foundation (SDF) este din nou în titlurile știrilor după ce platforma a ”ars” mai mult de jumătate din token-urile Stellar Lumens [XLM]. Conform unei postări oficiale, 55 de miliarde XLM în valoare de 4.4 miliarde USD au fost arse ca parte a unui nou set de obiective strategice pentru dezvoltarea platformei. În total au fost 105 miliarde XLM înainte de ”ardere”, în prezent rămânând 50 miliarde XLM.


Proiectul Aion, axat pe furnizarea unei rețele blockchain publice scalabile, private și interoperabile, a anunțat lansarea Open Application Network (OAN). OAN este o infrastructură publică open source utilizată pentru crearea și găzduirea de Open Applications (OAs). Pe viitor, proiectul Aion va continua sub două mărci distincte, conectate de o viziune comună: OAN și Aion.