Un fost traficant de narcotice a pledat vinovat pentru spălarea a 19 milioane de dolari pe piața neagră Silk Road. Procurorii din districtul sudic din New York au anunțat joi un acord cu Hugh Brian Haney și potrivit unui comunicat de presă, Haney a fost acuzat că a spălat aproape 20 de milioane de dolari prin Bitcoin la începutul anului 2018.


Conform unui articol din India Today, Biroul Central de Investigații (CBI) din India a dezvăluit că unul dintre ofițerii biroului, Sunil Nair, a șantajat un om de afaceri local pentru operațiunile sale cu Bitcoin, cerându-i acestuia 50 de milioane de rupii (aproximativ 700.000 USD).


Péter Szilágyi, șeful echipei Ethereum Foundation, a confirmat 4 decembrie ca data preconizată pentru viitorul hard fork a rețelei – Istanbul. În data de 7 noiembrie, Szilágyi a indicatIstanbul va avea loc la blocul 9069000. El a furnizat operatorilor de noduri de rețea Geth o legătură către o nouă versiune de întreținere concepută pentru a începe inițializarea hard fork-ului. Geth este numele unuia dintre cei 2 cei mai populari clienți utilizați pentru operarea de noduri  în rețeaua Ethereum – celălalt fiind Parity.


Uriașa companie bancară din Asia – DBS și firma multinațională de tranzacționare a mărfurilor Trafigura Group optează pentru tehnologia blockchain pentru facilitarea comerțului gobal.

Alături de guvernul din Singapore și Camera de comerț internațional, aceste firme încearcă să reducă numărul de procese pe bază de hârtie implicate în comerțul global. Compania DLT Perlin furnizează infrastructura blockchain pentru a construi platforma open-source denumită ICC TradeFlow.


Tether declară că token-ul său USDT nu a fost folosit pentru a stimula creșterea prețului Bitcoin ce a avut loc la sfârșitul anului 2017. Compania susține că multiplele serii de emitere de USDT au fost pur determinate de cererea pieței.

”Tether și afiliații săi nu au folosit niciodată token-urile sau emiterile pentru a manipula piața cripto. Toate token-urile Tether sunt susținute integral de rezerve și sunt emise în conformitate cu cererea pieței, și nu în scopul controlului prețurilor activelor cripto”.


BondEvalue, o companie care operează o platformă de știri bazată pe inteligența artificială, a primit recent aprobarea de a lansa un exchange de obligațiuni bazat pe tehnologia blockchain, în cadrul programului Sandbox Express al Autorității Monetare din Singapore (MAS).

Noua platformă, cunoscută sub numele de BondbloX, este descrisă drept ”primul exchange de obligațiuni bazat pe blockchain” din lume și este concepută pentru a reduce bariera de tranzacționare a obligațiunilor prin reducerea sumei minime de investiții la 1.000 USD.


Autoritatea globală de reglementare bancară, Basel Committee on Banking Supervision (BCBS), intenționează să determine cât de mult ar trebui să dețină creditorii de capital pentru a acoperi riscurile generate volatilitatea prețurilor criptomonedelor. Potrivit Business Reporter, BCBS – care include autoritățile de reglementare bancară din Statele Unite, Europa și Japonia – a acceptat să publice o lucrare privind modul în care trebuie abordate activele cripto.


Compania blockchain de marketing din Statele Unite, Refereum a anunțat cel mai recent parteneriat al său cu platforma de streaming descentralizată DLive. Scopul parteneriatului este de a recompensa jucătorii pentru crearea și vizionarea de conținut.

Conform unui comunicat de presă, parteneriatul Refereum cu una dintre cele mai mari platforme de streaming blockchain, DLive, va permite utilizatorilor să obțină recompense pentru streaming-ul de jocuri video.


Micree Zhan, fostul co-fondator Bitmain, va depune acuzații împotriva uriașei companii de producție de hardware. El susține că a fost dat afară din companie în mod ilegal. Cu Jihan Wu care conduce acum Bitmain, fostul co-fondator susține că a fost un abuz de putere și intenționează să ia măsuri.


Vineri (8 noiembrie), în cadrul conferinței Ripple Swell de la Singapore, președintele și CEO-ul MoneyGram, Alex Holmes, a vorbit despre utilizarea produsului oferit de Ripple – On-Demand Liquency (ODL) – pentru plățile transfrontaliere. Cele mai interesante comentarii ale sale au fost despre produsul ODL de la Ripple, care folosește XRP ca monedă de punte pentru plățile transfrontaliere:

”Ceea ce îmi place la ODL este că suntem în fruntea acestei tehnologii … Putem să decontăm miliarde de dolari în câteva secunde. Magia vine într-adevăr din asocierea tranzacțiilor MoneyGram cu ODL-ul de la Ripple”.