O ‘balenă’ BTC a mutat colosala sumă de 44.000 Bitcoin (310.280.282 USD) dintr-un portofel nemarcat în altul plătind un comision aferent tranzacției ce poate fi considerat ca fiind mărunțiș de către lumea dezvoltată, conform știrii publicate de către TheNextWeb în data de 24 noiembrie. Dacă entitatea ce a efectuat tranzacția ar fi utilizat serviciile unei bănci din proximitate în schimb, ar fi trebuit să plătească un comision cu o valoare cuprinsă între 40 și 100 USD în funcție de distanța pe care fondurile ar fi trebuit să o străbată.


Securities and Exchange Commission (SEC) – Comisia de valori mobiliare a Thailandei plănuiește să realizeze schimbări în cadrul decretului regal privind afacerile cu criptomonede în cursul anului 2020, în vederea impulsionării dezvoltării acestui sector.

SEC intenționează să introducă reglementări ce vor stimula dezvoltarea precum și adoptarea industriei cripto în cadrul economiei de stat asigurând de asemenea protecția utilizatorilor, conform unui raport publicat de către Bangkok Post.


Travala, un serviciu ce permite utilizatorilor să achite costurile aferente cazărilor prin intermediul criptovalutelor, va oferi acum clienților și posibilitatea de a face rezervări la orice hotel disponibil în cadrul Booking.com.

Travala a anunțat în cadrul unui comunicat de presă publicat în data de 25 noiembrie, ca a integrat deja opțiunile de cazare disponibile prin accesarea Booking.com în cadrul platformei sale. Noua caracteristică va permite utilizatorilor să efectueze rezervări în 90.000 de destinații diferite prin utilizarea de criptomonede.


Compania din spatele platformei de exchange cripto, DX.Exchange, aparent cu sediul în Estonia și-a încetat activitatea ca urmare înaintării unei petiții de către angajații săi.

CX Technologies, compania israeliană ce deține DX.Exchange, a intrat în faliment după ce 78 dintre angajații săi au înaintat o petiție către curtea de justiție din Israel împotriva companiei, conform știrii publicate pe 24 noiembrie de către The Times of Israel.


Guvernul venezuelean a anunțat criptomoneda Petro ca fiind în sfârșit pregătită pentru a fi susținută de către rezerva de petrol aflată în inventarul național. Totuși, doar 30 de milioane de barili de petrol vor fi dedicați rezervei de Petro, un număr departe de cel de 5 miliarde de barili de petrol cum a fost inițial menționat.


89% din companiile blockchain din China pare că au încercat să își creeze propria criptomonedă, conform afirmațiilor făcute de un director executiv din cadrul unei asociații blockchain locale.

Conform unei emisiuni difuzate de către televiziunea de stat CCTV în data de 21 noiembrie, Yedong Zhu, președintele asociației Beijing Blockchain Technology Application Association (BBAA) a dezvăluit faptul că marea majoritate a companiilor ce activează în industria blockchain din China sunt focusate pe token-uri și nu pe blockchain.


Vitalik Buterin, dezvoltatorul Ethereum, consideră că cea mai importantă platformă blockchain de contracte smart va putea procesa 3.000 de tranzacții pe secundă după implementarea unei serii de proceduri de îmbunătățire a acesteia.

Prin intermediul unui tweet, Buterin a evidențiat câteva dintre actualizările ce vor fi aduse platformei Ethereum. 


Se spune că cel mai potrivit moment pentru a cumpăra este atunci când ”este sânge pe străzi”. Ceea ce este mai greu de evaluat este cât de mult sânge va mai curge. Câțiva investitori din Asia sunt însă destul de convinși de faptul că Bitcoin înregistrează un nou declin. Conform Coindance, numărul de tranzacții P2P (peer-to-peer) cu Bitcoin în Filipine și Malaezia a început să crească.  

Site-ul de tranzacții peer-to-peer, Paxful, a înregistrat un salt monumental în această săptămână în ceea ce privește volumul tranzacțiilor cu Bitcoin din Filipine, aceasta în ciuda tendinței de scădere a valorii celui mai important activ digital după o perioadă de șase luni. Numărul de criptomonede Bitcoin a sărit de la valoarea de 291.837 pesos filipinezi săptămâna trecută la impresionanta sumă de 1.221.000 în cursul săptămânii acesteia.


China pare să fi închis toate exchange-urile cripto ce operau în cadrul granițelor sale conform unei informări postate pe Twitter de către outlet-ul blockchain CnLedger din China.

CnLedger a făcut referire la raportul de stabilitate financiară realizat de către Banca Populară a Chinei (PBoC), afirmând că: „toate cele 173 de platforme de tranzacționare cripto și emitere de token-uri au părăsit piața fără a fi implicat nici un risc.”