TokenSoft, o platformă destinată instituțiilor financiare ce permite emiterea de titluri de valoare pe blockchain, a anunțat că va accepta CommerceBlock, o infrastructură publică blockchain, ce permite distribuirea, schimbul și stocarea activelor și titlurilor de valoare tokenizate.


Conform ultimelor date publicate de către Dune Analytics, un website ce permite vizitatorilor să analizeze, vizualizeze și să distribuie date blockchain, volumul de pe exchange-urile descentralizate a crescut considerabil în ultimele 7 zile. Site-ul a raportat că volumul tranzacțiilor din ultima săptămână a depășit suma de 75 milioane de dolari.


IDAX, exchange-ul cripto cu sediul în China, a creat nervozitate în cadrul comunității după ce a avut niște probleme legate de retrageri în ultimele câteva zile. Dar se pare că problemele rămase nerezolvate privind retragerile nefinalizate sunt datorate cel mai probabil deciziei companiei de a părăsi piața din China.

IDAX a iscat zvonuri referitoare la dispariția CEO-ului companiei, care la plecare ar fi luat cu sine informațiile confidențiale de autentificare în cadrul depozitului neconectat la Internet al exchange-ului.  În cadrul Weibo.com a fost prezentată o știre ce sugera că exchange-ul IDAX ar fi devenit nesigur și posibil următorul tip de escrocherie ce părăsește piața acestui sector. Aparent, IDAX ar fi concediat mulți dintre angajații proprii, niciunul dintre cei rămași neputând însă să contacteze CEO-ul. Outlet-ul media nu a specificat însă la care CEO se făcea referire, aceasta în condițiile în care compania deține câteva subsidiare. De asemenea, nici referința la însușirea portofelului neconectat la Internet al exchange-ului nu specifică ce bunuri fuseseră stocate în acel portofel.


Trei unități naționale ale Crucii Roșii – cea mai mare mișcare internațională de ajutor umanitar după Organizația Națiunilor Unite – oferă suport unui proiect ce implică utilizarea de monede susținute de tehnologia blockchain în vederea sporirii vitezei de livrare a ajutoarelor precum și în vederea impulsionării dezvoltării economiilor locale.

Conform unei știri a Fundației Thomas Reuters din data de 26 noiembrie, societățile de Cruce Roșie din Norvegia, Danemarca și Kenia au lansat un plan pe doi ani ce are ca scop înlocuirea lichidităților și provizioanelor voucher sub formă de ajutoare și eforturi de dezvoltare cu „monede locale” bazate pe blockchain.


Autoritățile estoniene au lăsat în mod neglijent să se producă o scurgere de informații ceea ce a dus la dezvăluirea adreselor de email ale mai mult de 200 de furnizori de servicii de tranzacționare cripto. Scurgerea de date personale s-a petrecut la scurt timp după ce biroul național anti – spălare de bani a depus eforturi în vederea colectării de informații referitoare la industria activelor cripto din Estonia.

Agenția ce face parte din cadrul serviciului estonian de poliție de frontieră a trimis un email în masă solicitând companiilor să trimită informații detaliate referitoare la obiectul de activitate. Din păcate, au neglijat să ascundă adresele de email ale celorlalți destinatari. Incidentul este asemănător, dar la o scală mai redusă, celui reprezentat de scurgerea de informații privind adreselor de email în cazul BitMEX, incident petrecut cu doar câteva săptămâni în urmă.


Exchange-ul cripto BitBay va delista criptomoneda orientată către confidențială Monero (XMR) din cauza îngrijorărilor existente cu privire la spălarea de bani.

Exchange-ul a anunțat adoptarea acestei decizii în data de 25 noiembrie, menționând că de-listarea se va petrece pe 19 februarie 2020.


Piața cripto a fost una preponderent de tip bear pe parcursul lunii trecute, Bitcoin (BTC) scăzând de la valoarea de 10.000 USD la valoarea de 6.500 USD. Totuși, platformele financiare descentralizate (DeFi) continuă să câștige momentum în ciuda stării de spirit generale.

O cale de a asigura sănătatea sectorului DeFi constă în măsurarea valorii totale (TVL) din cadrul platformelor DeFi, ceea ce indică efectiv cât de mare este nivelul la care a ajuns desfășurarea de activități economice. Valoarea TVL a tuturor activelor din cadrul platformelor DeFi exprimată în USD a crescut de la 450 de milioane USD la 620 milioane USD de-a lungul ultimelor 3 luni.


Monedele de top din punct de vedere al numărului de noduri deținute pot oferi o cunoaștere mai bună a valorii și potențialului activelor cripto. Imaginea topului actual, realizat în funcție de valoarea capitalizării de piață poate fi înșelătoare, susține însă CoinMonks.  

În cadrul unui articol de blog recent publicat de către CoinMonks a fost explorat mesajul ce stă în spatele diverselor rețele și numărului de noduri ale acestora. La conducere se află într-adevăr monedele de top din punct de vedere al participanților din cadrul rețelei – Bitcoin (BTC) cu un număr în creștere de  9.300 de noduri și Ethereum (ETH) cu mai mult de 7.500.


Ultimele știri publicate  au dezvăluit faptul că Banca Statului New York, Mellon, s-a alăturat în mod oficial consorțiului financiar, Marco Polo. Consorțiul este cunoscut ca fiind cel ce operează serviciul R3 al companiei Corda, iar banca BNY Mellon a devenit cea de-a 28-a bancă ce i s-a alăturat. Mellon a investigat continuu spațiul blockchain încă din anul 2015. Așa cum am evidențiat anterior, volumul investițiilor a crescut semnificativ în ultimele luni.