Platforma globală de remitențe ce rulează în cadrul RippleNet, Finablr, a anunțat în data de 27 noiembrie că a realizat un parteneriat cu Alipay, sucursala de plăți a uriașului grup Alibaba în vederea punerii bazelor unui sistem transfrontalier de remitențe ce va funcționa în diferite regiuni de pe glob.


Guvernul indian lucrează la o strategie națională privind tehnologia blockchain în vederea extinderii adoptării acesteia în India.

Conform știrilor publicate de către India Times, în data de 27 noiembrie, Ministerul Indian de Electronică și Tehnologia Informației (MeitY) a afirmat că recunoaște potențialul pe care îl are tehnologia blockchain și totodată necesitatea dezvoltării unei infrastructuri comune pentru a efectua operațiunile specifice acestui domeniu. Ministerul a adăugat că lucrează la asigurarea „Cadrului Național pentru implementarea Blockchain”.


Moog Inc., un designer și producător cu sediul în SUA de sisteme de control destinate aeronavelor, a integrat tehnologia registrului distribuit (DLT) în cadrul proceselor de producție în dorința de a mări viteza realizării dificilelor procese de înlocuire a diverselor componente, conform unui raport al Wall Street Journal, publicat în data de 26 noiembrie 2019.


În cadrul unei întâlniri ce a avut loc în data de 27 noiembrie, Consiliul Federal – puterea executivă exercitată de către guvernul federal – a adoptat o propunere în vederea îmbunătățirii cadrului legislativ ce reglementează nou apăruta tehnologie. Conform unei notificări emise de către departamentul federal de finanțe al Elveției, această acțiune este menită să „sporească gradul de siguranță din punct de vedere legal, să îndepărteze barierele existente în cazul aplicațiilor bazate pe tehnologia registrului distribuit (DLT) și să reducă riscul de abuz.”

Legislația, concepută sub forma unei infrastructuri exterioare, propune amendamente cu privire la 9 articole din cadrul Legii privind piața civilă și financiară, conform anunțului făcut.


Republica Ghana explorează beneficiile ce ar putea decurge din adoptarea deciziei de emitere a unei criptomonede de către banca centrală (CBDC) a afirmat guvernatorul băncii centrale a acestei țări.

Ernest Addison, un economist ghanez ce ocupă în prezent funcția de guvernator în cadrul Băncii din Ghana (BoG) a dezvăluit faptul că banca lucrează alături de acționari cheie în vederea explorării posibilităților implicate de către proiectul pilot CBDC.  


Consiliul Federal al Elveției – puterea executivă din cadrul statului – a identificat nevoia unui cadru legislativ mai performant pentru reglementarea blockchain și tehnologiei registrului distribuit (DLT) în interiorul țării.

Conform unui anunț lansat în data de 27 noiembrie, Consiliul Federal a adoptat un raport oficial ce explică prioritățile de îmbunătățire a legislației dedicată blockchain și tehnologiei registrului distribuit (DLT). Propunerea vizează asigurarea clarității în cadrul acestui sector, precum și eliminarea barierelor în ceea ce privește aplicațiile blockchain și reducerea riscului de abuz.


Rețeaua descentralizată de lichidități, Bancor, a anunțat că va lansa un nou airdrop , acțiune ce va începe în ajunul noului an. În cadrul unui comunicat de presă din data de 27 noiembrie, platforma descentralizată de exchange a anunțat oficial că va lansa un nou airdrop programat să înceapă în ajunul anului nou, când se vor oferi token-uri ETHBNT liquidity pool unui număr de 60.000  de persoane.

Liquidity pools permit membrilor să adauge lichidități în cadrul unui exchange descentralizat (DEX) și să primească înapoi o fracțiune din valoarea comisioanelor aferente tranzacțiilor desfășurate. Acțiunile menite să facă DEX mai lichide se consideră a fi cruciale în asigurarea faptului că acestea poate concura cu exchange-urile centralizate.


Cercetări recente au pus la îndoială percepția cum că minarea de Bitcoin ar avea legătură cu  procesul de încălzire globală. Publicația majoră de știință și tehnologie The New Scientist a publicat un raport în data de 20 noiembrie unde a prezentat noile descoperiri.

În cadrul studiului efectuat, Susanne Köhler și Massimo Pizzol din cadrul Universității Aalborg din Danemarca, au criticat supozițiile formulate anterior conform cărora energia consumată în procesul minării de Bitcoin ar fi echivalentul a 63 de megatone de CO2 emis anual, a menționat The New Scientist.